Serie A: Παρέμεινε στην κορυφή η Ίντερ – Ανατροπή στο ματς της χρονιάς από τη «Γιουβε»

Στην κορυφή της κατάταξης της Serie A και στο +1 από τη Μίλαν, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο, παρέμεινε η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 2-1, απέναντι στη Λάτσιο, για την 21η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, διευρύνοντας στο 8-0 το αήττητο σερί τους.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ίντερ ήταν εξαιρετική δημιουργώντας αρκετές φάσεις στην εστία της Λάτσιο. Έτσι σκόραρε στο 17ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Ωστόσο, μετά από υπόδειξη του VAR το τέρμα ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Το σκορ τελικά άνοιξε στο 30′ για τους «νερατζούρι» με… δράστη τον Αλεσάντρο Μπαστόνι. Όμως οι «αετοί» είχαν άμεση απάντηση, καθώς πέντε λεπτά αργότερα, ο Τσίρο Ιμόμπιλε ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ίντερ συνέχιζε να είναι καλύτερη και να κυνηγά το δεύτερο τέρμα που θα της έδινε ξανά το προβάδισμα. Κάτι που τελικά κατάφερε στο 67′, με τον κεντρικό της αμυντικό Μίλαν Σκρίνιαρ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι οι «νερατζούρι» πήραν ακόμη μία σημαντική νίκη.

Το ματς της χρονιάς κι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών στη Serie A επιφύλαξαν οι Γιουβέντους και η Ρόμα στο «Ολίμπικο» στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, με τους «μπιανκονέρι» να πραγματοποιούν μία απίστευτη ανατροπή μέσα σε 8 λεπτά, «επιστρέφοντας» από το σε βάρος τους 1-3, ως το θριαμβευτικό 4-3 που τους έφερε στο -3 απ’ την 4η θέση και την έξοδο στο Champions League.

«Ήρωας» για τη «βέκια σινιόρα» ο γκολκίπερ της (και πρώην παίκτης της Ρόμα), Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Πελεγκρίνι στο 83′ κι έκανε άλλη μία απίστευτη απόκρουση σε σουτ του Μαγιοράλ στο 88′.

Η Ρόμα προηγήθηκε με τον Έιμπραχαμ, όμως η Γιουβέντους (αν κι έχασε με τραυματισμό τον Κιέζα) ισοφάρισε στο 18′ με τον Ντιμπάλα. Η ομάδα της Ρώμης ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-1 ως το 53′ χάρις σε δύο γκολ των Μιχιταριάν και Πελεγκρίνι, όμως η Γιουβέντους δεν παρέδωσε τα… όπλα.

Με μία απίστευτη αντεπίθεση και τρομερή αποτελεσματικότητα έφτασε σε μία απίθανη ανατροπή, με σκόρερ τους Λοκατέλι, Κουλουσέφσκι και Ντε Σίλιο, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της για το 2022.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ