Σε ρυθμούς τελικού Champions League το Κίεβο – Η ανταπόκριση του Παύλου Παπαδημητρίου

του Παύλου Παπαδημητρίου

Καλημέρα σας από το Κίεβο! Συννεφιά, θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου. Η εικόνα της Ουκρανικής πρωτεύουσας αλλάζει όσο ο χρόνος κυλά και παύει να θυμίζει την ήσυχη πόλη που συναντήσαμε χθες το βράδυ κατά την άφιξή μας.

Σε περίπου 34 ώρες θα ξεκινήσει στο στάδιο Ολιμπίνσκι ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Ρεάλ και της Λίβερπουλ και οι υποστηρικτές των….μονομάχων φθάνουν σιγά σιγά και «ντύνουν» το Κίεβο στα χρώματα τους… Στο αεροδρόμιο της πόλης (περίπου στα 24 χιλιόμετρα από το κέντρο) οι αφίξεις των προγραμματισμένων δρομολογίων, αλλά και των πτήσεων τσάρτερ θα συνεχίζονται μέχρι και αύριο το απόγευμα.

Ιστορίες πολλές. Ιστορίες ανθρώπων παθιασμένων με τη μπάλα, τρελών για το ποδόσφαιρο οι οποίοι δεν διστάζουν να διασχίσουν με το αυτοκίνητό τους ολόκληρη την Ευρώπη για να βρεθούν στο Κίεβο και να……«προσκυνήσουν» στο ναό του τελικού…. Ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος είναι εδώ… Μέχρι και οπαδός της Λίβερπουλ από…τη Γκάνα έφτασε στην Ουκρανία!

Τι να πεις, αρρώστια. Από τις πιο «υγιείς» αρρώστιες όμως…Αυτό που όλοι ελπίζουμε είναι περιστατικά όπως το χθεσινοβραδινό -όταν μασκοφόροι χούλιγκανς επιτέθηκαν και χτύπησαν Άγγλους που μόλις είχαν φτάσει-να μην επαναληφθούν και να ζήσουμε ένα διήμερο γιορτής πριν από το ματς το οποίο θα παρακολουθήσει (κυριολεκτικά) όλος ο κόσμος και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Ελπίζουμε ότι σε αυτό θα συμβάλλουν οι ισχυρότατες αστυνομικές (και στρατιωτικές) δυνάμεις που αναπτύσσονται από το πρωί στο κέντρο του Κιέβου και όχι μόνο. Σας αφήνω προς το παρόν για να ντυθώ κι εγώ με το μανδύα του οπαδού (της Λίβερπουλ) και θα επανέλθω με νεωτέρα (αγωνιστικά και μη) μέσα στη μέρα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ