Σε δύσκολη θέση ο Πλατινί

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει περιέλθει, πλέον, ο πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της FIFA, Μισέλ Πλατινί σε ότι αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στα σκάνδαλα της FIFA.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας έχει επιβάλει στον Γάλλο αξιωματούχο αποκλεισμό 90 ημερών από κάθε ενασχόληση με τα κοινά του ποδοσφαίρου, με τον Μισέλ Πλατινί να κατηγορείται ότι εισέπραξε παράτυπα 1,8 εκ. ευρώ το 2011, από τα ταμεία της FIFA.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτά τα χρήματα ήταν μέρος της πληρωμής του για μια «πλήρους απασχόλησης δουλειά» που είχε στη FIFA, με τους Ελβετούς εισαγγελείς όμως να τη χαρακτηρίζουν ως «αθέμιτη πληρωμή» την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσαν την έναρξη ποινικής έρευνας κατά του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» την Δευτέρα, έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο ή επίσημο έγγραφο μέσω του οποίου να τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί του Πλατινί και να αποδεικνύεται οφειλή από τη FIFA ή προσωπικά από τον Μπλάτερ προς αυτόν. 

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Γήπεδο σταθμός… τρένου – ΒΙΝΤΕΟ

Βόμβα από τους Σέρβους: Στημένο το Αρμενία – Αλβανία 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ