Ρότζερ Φέντερερ: Το «ευχαριστώ» στον Στέφανο Τσιτσιπά και η… ευχή

Αθλητές και αθλήτριες από διάφορα αθλήματα σε όλο τον κόσμο υποκλίθηκαν στον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το ίδιο έκανε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελβετό θρύλο του τένις να απαντά στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.  

«Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Θαυμάσαμε. Σε ευχαριστούμε Ρότζερ Φέντερερ που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο βαθμό. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στυλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα μείνουν για πάντα στο παιχνίδι.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με το τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Για να “ομοσπονδοποιήσεις” πραγματικά κάποιον, δεν αρκεί να τον εξουσιάζεις, αλλά πρέπει να το κάνεις με στυλ και με ποιότητα. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό της υπαίθρου, χάρη σε εσένα. Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του “τελευταίου χορού” σου», έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην συγκινητική ανάρτησή του στο Instagram. 

Ο Φέντερερ ευχαρίστησε τον Έλληνα τενίστα και έγραψε: «Σ’ ευχαριστώ φίλε. Ανυπομονώ να σε δω να φεντεροποιείς μερικά χτυπήματα».

Με τον όρο federize ο Φέντερερ ήθελε να δείξει πως περιμένει από τον Στέφανο Τσιτσιπά να εφαρμόσει κάποιες από τις χαρακτηριστικές κινήσεις του στους αγώνες, όπως είναι το κλασικό one-handed backhand.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ