Ρολάν Γκαρός-Έγραψε ιστορία ο Ναδάλ

Ρολάν Γκαρός-Έγραψε ιστορία ο Ναδάλ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στη χωμάτινη επιφάνεια! Ο Ισπανός νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς 3-1 σετ (3-6, 7-5, 6-2, 6-4) στον τελικο του Φιλίπ Σατριέ και κατέκτησε το 9ο Γαλλικό Όπεν της σπουδαίας καριέρας του!

Ο μεγάλος αθλητής από τη Μαγιόρκα έγραψε ιστορία, καθώς κανείς τενίστας σε ολόκληρη την ιστορία δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 9 τρόπαια στο συγκεκριμένο Grand Slam.

Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Ράφα στο Γαλλικό Όπεν, όπου έχει 35 διαδοχικές νίκες και πλέον απειλεί το ρεκόρ του Bjorn Borg στο Wimbledon με 41 νίκες. Κανείς δεν είχε κερδίσει ποτέ το Roland Garros για 5 φορές στη σειρά, εκτός από τον Ισπανό, που έχει ρεκόρ 66 νίκες και μια ήττα σε 10 παρουσίες στο Γαλλικό Όπεν. Παράλληλα, έφτασε τα 14 Grand Slam, όσα έχει ο Πιτ Σάμπρας. Περισσότερα (17) έχει μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ.

Στο σημερινό παιχνίδι ο 28χρονος και Νο1 του κόσμου ξεκίνησε νωθρά και έχασε το 1ο σετ από τον Τζόκοβιτς με 6-3. Ο Σέρβος πρωταθλητής ωστόσο δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά του δείχνοντας επηρεασμένος από τη ζέστη και εκνευρισμένος από τα λάθη του. Ο Ράφα κέρδισε το 2ο σετ στις λεπτομέρειες, για να κυριαρχήσει απόλυτα στη συνέχεια. Ο Ναδάλ τελείωσε το ματς με 44 winners, έχοντας έναν περισσότερο από τον Νόλε.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ