Ρασβάν Λουτσέσκου: Ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα από την Λέφσκι Σόφιας – Θέμα με Κούρτιτς που έβγαλε τη φανέλα

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας, αφού ηττήθηκε με 2-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa Conference League και πλέον, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στη ρεβάνς πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σε αυτό που στάθηκε ωστόσο ο προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά», Ρασβάν Λουτσέσκου, ήταν στην ανετοιμότητα και την απειρία των παικτών του, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τον Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος δεν ξεκίνησε, ενώ στο τέλος του αγώνα αποχώρησε εκνευρισμένος βγάζοντας τη φανέλα.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως στην Ιταλία ήδη ακούγεται το όνομά του για διάφορες ομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ

«Αρχικά ένα 2-0 είναι αποτέλεσμα που από μόνο του μπορούμε να πούμε ότι τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεύτερον, μας περιμένει ένα περίπλοκο παιχνίδι, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και δεν πιστεύω ότι έχει τελειώσει κάτι όσον αφορά την πρόκριση. Και τρίτον είτε αρέσει είτε όχι, το σημερινό αποτέλεσμα είναι απόρροια του καλοκαιριού που περάσαμε.

Είμαστε μια ομάδα με καινούριους ποδοσφαιριστές που βρισκόμαστε στη φάση νέου «χτισίματος» και ήμασταν απέναντι σε μια ομάδα που ολοκλήρωσε το ρόστερ της και ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έφτασαν πολύ πρόσφατα, χάσαμε τους δύο πλάγιους αμυντικούς μας, τον Λύρατζη και τον Βιεϊρίνια που είναι πολύ σημαντικοί για το στυλ παιχνιδιού μας, οπότε ναι είμαι απογοητευμένος και λυπημένος, αλλά δεν με εκπλήσσει».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν δημιούργησε φάσεις και γιατί δεν ξεκίνησε ο Κούρτιτς: «Η ανάλυση του παιχνιδιού είναι πολύ απλή. Ξεκινήσαμε εντελώς λάθος, από την πρώτη γενική αρχή που είχαμε, να παίξουμε την μπάλα στην ανάπτυξη μας. Ξεκινήσαμε με μια μεγάλη μπάλα και από εκεί ξεκίνησε η ενέργεια του πρώτου γκολ που δεχθήκαμε. Ήταν ένα γενικό λάθος και δεν αντικατόπτρισε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλαμε να παίξουμε.

Από εκεί και πέρα το διάστημα από το πρώτο μέχρι το δεύτερο γκολ, η αλήθεια είναι πως δημιουργήσαμε δύο ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ήρθε το 2-0 από ένα λάθος που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει και δεν νομίζω πως είναι εύκολο από εκεί και πέρα να ζητήσεις από ένα σύνολο που αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές και βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγής, να έχει την απόλυτη αντίδραση και να ζητήσει το κάτι παραπάνω. Μπήκαμε σε ένα παιχνίδι που βόλευε απόλυτα την Λέφσκι, με «βρώμικες» μπάλες και πολλές δεύτερες που αρέσκεται να παίζει.

Στο δεύτερο κυριαρχήσαμε, αλλά δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες πέρα από αυτή του Ράφα Σοάρες που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Από εκεί και πέρα δεν είναι και καθόλου εύκολο να υπάρχει η κατάλληλη αντίδραση.

Όσον αφορά τον Κούρτιτς, θεώρησα πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει έχοντας κάνει μόνο δύο εβδομάδες προετοιμασία και από εκεί και πέρα υπάρχει και ένα πρόβλημα μεταξύ αυτού και της ομάδας που ελπίζω να λυθεί άμεσα.

Μόνο εγώ είμαι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι μια κατάσταση που είναι περίπλοκη, παρ’ όλα αυτά δεν είναι μια κατάσταση που είναι τελειωμένη. Θα έχουμε ποδοσφαιριστές που θα προπονηθούν περισσότερο αυτή την εβδομάδα, ενδεχομένως τον Μπίσεσβαρ για περισσότερο χρόνο. Ο Τόμας θα είναι πιο έτοιμος, ο Ζίβκοβιτς θα είναι καλά μιας και μετά την Ολλανδία είχε κάποια προβλήματα. Γενικότερα θα είμαστε πιο έτοιμοι και θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε πολύ καλά τις λεπτομέρειες, κάτι που έκανε ο αντίπαλος πολύ καλά.

Για τη Λέφσκι θα είναι μια διαφορετική κατάσταση η ρεβάνς. Δεν θα είναι εύκολο. Τα αποτελέσματα κρίνονται από λεπτομέρειες. Ήταν πιο προετοιμασμένοι για να εκμεταλλευτούν τις λεπτομέρειες αυτές, ενώ εμείς πιεστήκαμε από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς της σεζόν».

Αν ο ΠΑΟΚ πιστεύει στην πρόκριση: «Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά παίζουμε στην Τούμπα με τον κόσμο μας, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Θα παλέψουμε, θα προετοιμαστούμε καλύτερα, θα πρέπει να το πιστέψουμε, θα τα δώσουμε όλα. Είτε για 90 λεπτά, είτε για 120, είτε για τα πέναλτι. Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε στην πρόκριση. Δε θα είναι εύκολο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ