Σκληρή και παραδειγματική η απόφαση που αφορά την τιμωρία της σκωτσέζικης Ρέιντζερςκαθώς έπεσε στην Division 3, την τέταρτη και τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Σκωτίας.
Έπειτα από την αρνητική εισήγηση των συλλόγων της SPL για τη συμμετοχή των «διαμαρτυρόμενων» στο νέο πρωτάθλημα, η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου στράφηκε στη Football League για άδεια συμμετοχής στη First Division.
Οι 25 από τις συνολικά 30 ομάδες που απαρτίζουν τις τρεις κατηγορίες της Football League (Division One, Division 2, Division 3) αποφάσισαν τον υποβιβασμό του συλλόγου της Γλασκώβης στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου.
Η Νταντί θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα που θα αντικαταστήσει τους Ρέιντζερς στην Πρέμιερ Σκωτίας της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Πλέον, οι Ρείντζερς απειλούνται με διάλυση καθώς όλοι οι σπόνσορες και χορηγοί έχουν ειδικό buy out σε περίπτωση που η ομάδα υποβιβαστεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρέιντζερς έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα (54) στη Σκωτία.
