Ράλι Ακρόπολις:Εκτός κι ο Σόλμπεργκ

Η απογοήτευση είναι διάχυτη στο στρατόπεδο της Ford, καθώς μετά τη χθεσινή ατυχία του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που τον άφησε εκτός τίτλου, ήρθε και η σειρά του Πέτερ Σόλμπεργκ.

Ο Νορβηγός οδηγός χθες κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Λόεμπ και τα κατάφερε να την ρίξει μέχρι το τέλος της ημέρας στα 10,2 δευτ., αφού κέρδισε τις τρεις διαδοχικές τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Ο οδηγός της Ford θα συνέχιζε τον άθλο του σήμερα το πρωΐ αλλά λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο. Στην πρώτη ειδική της ημέρας και 18η του αγώνα, στους Αγίους Θεοδώρους, 13 χλμ πριν το τερματισμό, κατέστρεψε στην κυριολεξία τον πίσω αριστερό τροχό του Fiesta WRC και χτύπησε σε ένα δέντρο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ούτε αυτός ούτε ο συνοδηγός του. Αυτό σήμανε και το τέλος της όποιας προσπάθειας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή για νίκη στο Ακρόπολις παρά το γεγονός ότι είχε τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει με τη… φόρα που είχε από χθες.

Ο Σεμπάστιαν Λόεμπ μπορεί λοιπόν να συνεχίσει την πορεία του προς την τέταρτη φετινή του νίκη και δεύτερη συνεχόμενη, αφού έχει «ξεφορτωθεί» έναν σημαντικό αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι η πίεση που δέχθηκε χθες από τον Σόλμπεργκ ήταν αρκετά μεγάλη.      Πηγή: naftemporiki.gr

Exit mobile version