Ράκιτιτς: Επέστρεψε στη Σεβίλλη

Την επιστροφή του 32χρονου Κροάτη διεθνή μέσου Ιβάν Ράκιτιτς ανακοίνωσε η Σεβίλλη. Μετά από έξι χρόνια απουσίας, ο Ράκιτιτς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα της Ανδαλουσίας για να συνεχίσουν μαζί την κοινή πορεία τους, η οποία είχε ξεκινήσει το 2011.

Η Σεβίλλη ήρθε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να ανακοινώνουν νωρίτερα σήμερα (1/9) την παραχώρηση του Ράκιτιτς για 1,5 εκατ. ευρώ, συν 9 εκατ. ευρώ σε μπόνους. Οι «μπλαουγκράνα» μάλιστα ευχαρίστησαν δημόσια τον Κροάτη για την αφοσίωσή του στον σύλλογο από το 2014, όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα του. Μάλιστα, ο σύλλογος της Βαρκελώνης έχει προγραμματίσει να τον αποχαιρετήσει με κάθε επισημότητα αύριο Τετάρτη (2/9, 12:00 ώρα Ελλάδας) σε εκδήλωση, η οποία θα καλυφθεί και διαδικτυακά. Με τη φανέλα της Μπάρτσα, ο Ράκιτιτς κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, τέσσερα Κύπελλα Ισπανίας, το Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Περίπου δέκα ημέρες αφού κατέκτησε τον έκτο τίτλο Europa League στην ιστορία της, η Σεβίλλη καλωσόρισε «σπίτι του» τον Ιβάν Ράκιτιτς, προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2024. Η Σεβίλλη είχε κατακτήσει το Europa League και το 2014, στην τελευταία δηλαδή σεζόν του Ράκιτιτς. Τότε, ο Ράκιτιτς ήταν ο αρχηγός της Σεβίλης.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο 32χρονος γεννημένος στην Ελβετία μέσος δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του νέου τεχνικού της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ