Πρώτος ο Μάσα στο FP2 στην Κίνα

Πρώτος ο Μάσα στο FP2 στην Κίνα

Ο Φελίπε Μάσα είπε την τελευταία λέξη στην πρώτη ημέρα του Grand Prix Κίνας καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε έναν πολύ καλό χρόνο περίπου στα μισά της περιόδου και από εκεί και πέρα επικεντρώθηκε στην προσομοίωση αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Κίμι Ραικόνεν ο οποίος ήταν 1 δέκατο πιο αργός και στην 3η θέση ο Φερνάντο Αλόνσο κάτι παραπάνω από 4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον ομόσταβλό του.

Όταν άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pitlane οι οδηγοί δεν έχασαν χρόνο και αμέσως βγήκαν στην πίστα ξεκινώντας το πρόγραμμά τους. Οι καιρικές συνθήκες ήταν και πάλι ιδανικές με καθαρό ουρανό και τον ήλιο να ανεβάζει την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 36 στην επιφάνεια της ασφάλτου.

Τα τελευταία 30 λεπτά της περιόδου οι ομάδες και οι οδηγοί επικεντρώθηκαν σε προσομοίωση αγώνα δοκιμάζοντας τόσο τα μαλακά ελαστικά όσο και τα μεσαία. Η συλλογή δεδομένων και η αξιολόγηση των ελαστικών ήταν το κυρίως πιάτο για την προετοιμασία των μονοθεσίων για την Κυριακή.

Η δουλειά πάνω στο set-up με μεγαλύτερο φορτίο καυσίμου αλλά και η φθορά των ελαστικών δεν επέτρεψε βελτίωση στους χρόνους στην κορυφή με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν αλλαγές.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 6:00 ώρα Ελλάδας με το FP3.

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ