Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Ο αγώνας διακόπηκε 1’ και 27’’ πριν την λήξη του με το σκορ 76-72 υπέρ των «πρασίνων» μετά από επίθεση στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ημίωρη προσπάθεια να αδειάσουν οι εξέδρες του ΣΕΦ από τους φίλους του Ολυμπιακού. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Το ματς διεκόπη οριστικά και οι συνέπειες για τον Ολυμπιακό αναμένονται να είναι πολύ βαριές.

Ήταν ένα αναμενόμενο τέλος με την ένταση, που προηγήθηκε. Ένταση που πυροδότησαν σταδιακά οι διοικήσεις των δύο ομάδων πριν από την έναρξη των τελικών και σε όλη την διάρκεια του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο ματς με τον Έισι Λο στην πεντάδα του και προηγήθηκε με γκολ φάουλ του Αμερικανού γκαρντ με 8-3 στο 3’. Ο Παναθηναϊκός μπήκε, όμως, γρήγορα στον ρυθμό του ματς και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχία έξω από τα 6,75 μέτρα πέρασε μπροστά ακόμη και με 10 πόντους (24-14) 24’’ πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα είχαν πολύ κακό τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά με τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη με την εκπνοή της πρώτης περιόδου μάζεψαν την διαφορά (24-17). Ο «Πριντ» σκόραρε στην πρώτη περίοδο τους 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια στην άμυνα στην δεύτερη περίοδο και με δύο βολές του Κάιλ Χάινς και γκολ φάουλ του Δημήτρη Κατσίβελη μείωσε στο καλάθι (24-22) ενάμιση λεπτό μετά τη έναρξη του δεκαλέπτου. Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ και με δύο δημιουργίες του (26-24 από τον Άντιτς, 28-26 με κάρφωμα του Χάινς), ένα κλέψιμο του, το οποίο τελείωσε με αιφνιδιασμό οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 28-28 στο 13’ και 30’’ και μετά από ακόμη ένα κλέψιμο του, που κατέληξε σε καλάθι του Λο, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 30-28 λίγο πριν το 14’. Το επιμέρους σκορ από το +10 των «πρασίνων» ήταν για τον Ολυμπιακό 16-4.

Παρά την αστοχία του Σπανούλη και συνεχίζοντας την καλή άμυνα τους οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέσσερις (36-32) στο 18’ με τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με την ίδια διαφορά μετά από γκολ φάουλ του Χάινς (39-35).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με «πεντάρι» τον Τζος Πάουελ και ο Παναθηναϊκός με το εκπληκτικό 9/13 τρίποντα και καλάθι του Γιόνας Ματσιούλις προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (49-45) λίγο πριν το 24’. Με την είσοδο του Κάιλ Χάινς αντί του Πάουελ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σερί 5-0 με τρίποντου του Κώστα Παπανικολάου και καλάθι του Σπανούλη και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 50-49 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Με δύο τρίποντα του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ ο Ολυμπιακός με τον Χάινς έχανε ακόμη και τις βολές, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 70-63 στο 32’ και 15’’. Οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 9-0, που ξεκίνησε από γκολ φάουλ του Σπανούλη πέρασε ξανά μπροστά με 72-70 περίπου 3’ και 30’’ πριν την λήξη του ματς. Με τέσσερις βολές των Λάσμε, Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά (74-72) με 2’ και 49’’ πριν το τέλος και στην συνέχεια τα βήματα του Διαμαντίδη, που δεν έδωσαν οι Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας και το επιθετικό φάουλ, που δεν δόθηκε στον Παπανικολάου άναψαν το… φυτίλι, που ήταν αναμμένο από την έναρξη του τρίτου τελικού και το είχαν ανάψει οι διοικήσεις των δύο ομάδων με τις δηλώσεις και τις ενέργειες πριν ακόμη την έναρξη των τελικών.

Έγινε επίθεση με κροτίδες και αντικείμενα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ακολούθησε ημίωρη περίπου διακοπή για να εκκενωθούν οι εξέδρες και στην συνέχεια ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ