Πώς να «στήσετε» έναν διεθνή αγώνα

Πώς να «στήσετε» έναν διεθνή αγώνα

Μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Daily Telgraph για την δράση παράνομου κυκλώματος χειραγώγησης αγώνων, η αγγλική εφημερίδα δημοσίευσε video με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που επιθυμεί να “στήσει” έναν αγώνα ποδοσφαίρου… 

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι έναν “διαμεσολαβητή”, ο οποίος στην περίπτωση του σκανδάλου που αποκάλυψε η Daily Telegraph ήταν ο αναγνωρισμένος από την FIFA ατζέντης, Κρίστοφερ Φορσάιθ.

Ο “διαμεσολαβητής” θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνωριμίες προκειμένου να σας φέρει σε επαφή με τους διαιτητές της εκάστοτε ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο σύνδεσμος του ερευνητή της αγγλικής εφημερίδας ήταν ο Ενκέτια, ο οποίος εργάζεται στην Ομοσπονδία της Γκάνας και έκανε την επαφή με τον πρόεδρο, Ενιαντάκι.

Σε αυτό το σημείο λείπει μόνο ένα πράγμα… Τα χρήματα. Στην περίπτωση που δεν έχουν χρηματιστεί κάποιοι ποδοσφαιριστές, ο πιο απλός τρόπος για να “στήσεις” έναν αγώνα είναι να διαφθείρεις τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο.

«Η πιο εύκολη απ’ όλες τις δουλειές είναι η χειραγώγηση των διαιτητών των αγώνων», είπε χαρακτηριστικά ο Φορσάιθ, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι ρητός και απαράβατος(;): “Καμία ομάδα, πρωτάθλημα ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία επιλογής των διαιτητών».

Έπειτα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, παρουσία φυσικά και του συνδέσμου σας, όπου θα πρέπει να πληρώσετε για να επιλέξετε τους διαιτητές της αρεσκείας σας για να “σφυρίξουν” στον αγώνα σας.

Η αμοιβή του ανθρώπου που σας έφερε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους θα είναι το λιγότερο 5.000 δολάρια ενώ το… κασέ του προέδρου της ομοσπονδίας και των συνεργατών του ανέρχεται στις 51.000 δολάρια. Από την τσέπη σας θα βγουν συνολικά περίπου 170.000-200.000 δολάρια αφού μην ξεχνάτε πως υπάρχει και η αμοιβή των διαιτητών.

Με το κατάλληλο ποσό τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο σας και την επίτευξη των στόχων σας. Μπορείτε μάλιστα να συνεννοηθείτε με τους διαιτητές για τον χρόνο των καθυστερήσεων, για το αν θα δοθεί πέναλτι και για πολλές ακόμα… αγορές…

Απλά προσέξτε μην σας πιάσουν…

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ