Πόλο: Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός για 21η φορά

Το 21ο Κύπελλο Πόλο Ανδρών στην ιστορία του κατέκτησε στον τελικό του Final Four της Χίου ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Εθνικό, ο οποίος φάνηκε ανταγωνιστικός για δύο οκτάλεπτα.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και επικράτησε με 18-6 του αντιπάλου του. Η ομάδα του Πειραιά είναι πρώτη σε κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία του θεσμού, ενώ στα Final-4 (1999-2020) έχει 17.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δύο γκολ με Μυλωνάκη και Γιόκοβιτς, αλλά ο Τεσάνοβιτς μείωσε για τον Εθνικό σε 2-1.

Ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αλλά ο Παπαδόγκωνας με ωραίο τέρμα μείωσε σε 2-3 που ήταν κα το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με δύο γρήγορα γκολ του Μουρίκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-5 στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Εθνικός μείωσε με τον Λιαπάκη, αλλά ο Μυλωνάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων στο σύνολο του Βλάχου.

Τεσάνοβιτς και Γιόκοβιτς διαμόρφωσαν το 4-7 που ήταν το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου.

Πέντε σερί αναπάντητα γκολ από τον Ολυμπιακό έφεραν τους ερυθρόλευκους στο 4-11 με τον Γιόκοβιτς πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Σε εκείνο το σημείο τελείωσε ουσιαστικά και ο τελικός, αφού ο Εθνικός δεν μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με νέο σερί 5-0 στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 2-5, 0-6.

Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλουκάς, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Μπελέσης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαγούνος.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 1, Κάκκαρης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιππ.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ