Πόλο: Αποκλεισμός στα πέναλτι για την Εθνική γυναικών

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του World League, που φιλοξενείται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε στα προημιτελικά από τη Ρωσία με 12-10 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 8-8) και πλέον θα διεκδικήσει μία θέση ανάμεσα στην 5η και την 8η, αντιμετωπίζοντας αύριο (18/6) την Ιαπωνία. Οι νικήτριες, από την πλευρά τους, θα παίξουν στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Η εθνική έπαιξε πολύ καλή άμυνα, χωρίς μάλιστα να δώσει αποβολές, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει κάποιες ρωσικές κόντρες. Στην επίθεση, οι παίκτριες του Τεό Λοράντου είχαν υπομονή, κέρδισαν αρκετές αποβολές στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, αλλά δεν είχαν καλά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω. Τα τρία γκολ της Χριστίνας Τσουκαλά σε αυτό το διάστημα ήταν αποφασιστικής σημασίας, ενώ το γκολ της Ελευθεριάδου στην εκπνοή του δεύτερου οκταλέπτου διαμόρφωσε το ισόπαλο 6-6 του ημίχρονο.

Η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Καρίμοβα, στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου, αλλά λίγο αργότερα η Μπέρσνεβα, ξανά σε κόντρα, έδωσε προβάδισμα στη Ρωσία. Η Νικόλ Ελευθεριάδου με δύο διαδοχικά γκολ έβαλε την ελληνική ομάδα μπροστά με 8-7, αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο η Καρνάουχ απέκρουσε σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου σε παίκτρια παραπάνω και η Σερζάντοβα έφερε το ματς “στα ίσια” (8-8), 5΄17΄΄ πριν τη λήξη. Η Καρίμοβα έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία σε παίκτρια παραπάνω (δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία), άλλη μία ποινή που χρεώθηκε η εθνική πέρασε χωρίς συνέπειες και στα 5΄΄ πριν το τέλος η Μυριοκεφαλιτάκη κέριδσε αποβολή, αλλά το σουτ της Ελευθεριάδου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Καρνάουχ.

Ο προημιτελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ρωσίδες ήταν απόλυτα εύστοχες και πήραν τη νίκη με 12-10, καθώς η Καρνάουχ απέκρουσε τα σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου και της Βάσως Πλευρίτου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Ρωσία): 2-3, 4-3, 1-2, 1-0

Στα πέναλτι: 4-2

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Πέρις (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Γκολόβινα, Μπέρσνεβα 2, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 2, Βαχίτοβα, Φεντότοβα, Σερζάντοβα 1, Σιμάνοβιτς 2, Τιμοφέεβα 1, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 1, Γκλίζινα 2, Καρνάουχ

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 4, Τριχά, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ