Πιτούρκα: Η Ελλάδα τον πρώτο λόγο…

Πιτούρκα: Η Ελλάδα τον πρώτο λόγο…

Ο Βίκτορ Πιτούρκα παρουσιάστηκε προσγειωμένος σε ότι αφορά στις δυο μονομαχίες της Ρουμανίας με την εθνική μας για την πρόκριση στο Μουντιάλ και ανέφερε πως δεν ήθελε την Ελλάδα για αντίπαλο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας υπογράμμισε πως η εθνική μας είναι πολύς δυνατός αντίπαλος. Είναι χαρακτηριστικό πως ανέφερε ότι αν η Ρουμανία προκριθεί θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Βίκτορ Πιτούρκα δήλωσε πως η Ελλάδα θα είναι το φαβορί και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και τόνισε: «Τα παιχνίδια αυτά θα είναι πολύ δύσκολα και οι Έλληνες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Περιμένω όμως πως όταν έρθουν τα παιχνίδια οι παίκτες μας θα είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και θα παίξουν με θάρρος για την πρόκριση. Δεν ξέρω γιατί όλοι θέλανε την Ελλάδα ως αντίπαλο, τα αποτελέσματα της λένε το αντίθετο.

Η Ελλάδα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε μετά τα δύο παιχνίδια, όλοι οι Ρουμάνοι περιμένουν τα μπαράζ πως και πως και θα παλέψουμε για την πρόκριση. Όταν ανέλαβα την ομάδα είχαμε μια πιθανότητα να προκριθούμε από τον όμιλο αλλά τώρα είμαστε στα μπαράζ και ελπίζουμε στην πρόκριση. Θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο εάν τα καταφέρουμε. Θα ήταν φανταστικό. Οι Έλληνες είναι αξιόλογοι παίκτες με νοοτροπία νικητή. Θα ήθελα το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Βουκουρέστι. Πρέπει να προετοιμαστούμε και να παίξουμε όπως τα έφερε η μοίρα. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους τους Ρουμάνους, εγώ και τα παιδιά θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είμαστε κοντά».

Να θυμίσουμε πως ο 57άχρονος Βίκτορ Πίτουρα οδήγησε την Ρουμανία στο EURO 2000 και το EURO 2008. Βρίσκεται από το 2011 στον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας και… κάθεται στην συγκεκριμένη θέση για τρίτη φορά στην καριέρα του. Τα ματς με την Ελλάδα είναι, ίσως, από τις πιο κρίσιμες της καριέρας του έμπειρου τεχνικού, αφού όπως τόνισε και ο ίδιος θέλει όσο τίποτε άλλο να οδηγήσει τη Ρουμανία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1998 στη Γαλλία.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ