ΦΩΤΟ-Το φιλί των Ολυμπιονικών κατά της ομοφοβίας

ΦΩΤΟ-Το φιλί των Ολυμπιονικών κατά της ομοφοβίας

 

Το δικό τους καρφί στην ομοφοβία έριξαν ο Τζούλιους Μπρινκ και ο Γιόνας Ρέκερμαν. Οι Γερμανοί πρωταθλητές του μπιτς βόλεϊ που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν στην καμπάνια εναντίον της ομοφοβίας που τρέχει η γερμανική έκδοση του ανδρικού περιοδικού GQ.

Eίναι οι μοναδικοί αθλητές που δέχθηκαν να λάβουν μέρος στην καμπάνια “Mundpropaganda”. Πρέπει να σημειωθεί πως στη φωτογράφηση συμμετείχαν μόνο ετερόφυλοι άνδρες.

Έτσι οι δύο πρωταθλητές φιλήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά, όπως είπαν, στο στόμα. “Η συντακτική ομάδα του περιοδικού σκέφτηκε πως το μπιτς βόλεϊ μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό πρεσβευτή, γιατί είναι ένα άθλημα που φλερτάρει με τη σεξουαλικότητα. Το σώμα μας δεν είναι απόλυτα καλυμμένο, ο ήλιος, η άμμος και συμφωνώ απόλυτα με τη σκέψη τους. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων”, σχολίασε ο 31χρονος Μπρινκ.

 

Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας και παρά το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με νέους ανθρώπους, καινούργιες ιδέες και παραστάσεις, η έκφραση παραμένει συντηρητική.  Και βέβαια υπάρχει ρατσισμός εναντίον των ομοφυλόφιλων. Οι αθλητές που έχουν ανακοινώσει πως είναι ομοφυλόφιλοι είναι ελάχιστοι και φυσικά δεν πρόκειται για τα μεγάλα αθλήματα όπου υπάρχουν τα μεγάλα συμβόλαια.

Όπως είπε και ο Ρέκερμαν “οφείλουμε να κάνουμε μικρά βήματα. Δεν είχα φιλήσει ποτέ άνδρα, δεν είχα βρεθεί ποτέ τό��ο… κοντά με τον Τζούλιους, ίσως να μας στοιχίσει στην τσέπη μας, αλλά αξίζει ο κόπος”.

 

Πηγή: sport24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ