Πεδουλάκης: Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια

Tον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και την παραγωγή νέων ταλέντων που δεν υπάρχει εξέφρασε με έμφαση ο Αργύρης Πεδουλάκης, προβλέποντας ότι θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ:

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ φέτος: «Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάει για πρωτάθλημα, αυτός είναι ο σκοπός. Όπως παίζεται η Ευρωλίγκα, υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να προπονήσουμε, τουλάχιστον τα πρώτα μας ημίχρονα. Θα έχουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα, να χρησιμοποιήσουμε τα ματς του πρωταθλήματος προπονητικά. Ο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ προσπαθούν να κρατήσουν το ελληνικό μπάσκετ σε ευρωπαϊκό επίπεδο υψηλά. Στόχος μας να είμαστε στα playoffs».

Για το πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ: «Έπρεπε να γίνει αυτό που είπε ο πρόεδρος πριν, για αυτό είμαστε εμείς εδώ, οι παίκτες, οι προπονητές το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, η παραγωγή, το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια. Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, να είναι το σύγχρονο σχολείο το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν σύγχρονοι εχθροί. Έχουμε υψηλού βαθμού προπονητές, υπάρχει τεράστιο κενό παραγωγής, σκέφτομαι αυτό που είπε ο Νικ ότι θα σταματήσει από την Εθνική του χρόνου. Θα μπορεί αυτός που πιέζεται όλη τη χρονιά να παίζει στην Εθνική; Είπα πέρυσι ότι ήταν η σημαντική πορεία του Προμηθέα και του Περιστερίου, αλλά εσείς προτάξατε ότι πήγε στον τελικό. Πήγε στον τελικό γιατί δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός. Θα έπρεπε να προβάλλετε το αθλητικό κέντρο του Προμηθέα. Τα πιο σημαντικά συγχαρητήρια είναι για αυτό που δίνει στα νέα παιδιά

Για το 14/14 των Ελλήνων προπονητών στο φετινό πρωτάθλημα:

«Στις αρχές του 2000 οι ξένοι βοήθησαν πολύ το μπάσκετ μας. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, όποτε ο ελληνισμός μπήκε σε εσωστρέφεια καταστράφηκε. Όταν ήρθαν ξένοι έγινε πολύ καλύτερο. Η γενιά του ‘87 ήταν κακομαθημένη. Η επόμενη γενιά έκανε μεγαλύτερα πράγματα και ήταν πολύ πιο επαγγελματίες. Το ξένο δεν είναι κάτι απόμακρο. Μόνο στην Ελλάδα αυτή η λέξη έχει θετική σημασία».

Για τους νέους παίκτες του πρωταθλήματος:

«Πολύ μεγάλο λάθος από άγνοια, πήγαν σε μικρές ομάδες πολλοί νεαροί. Ο νέος παίκτης πρέπει να κάνει τη διαδρομή του. Πού θα πάρει ευκαιρίες, που μπορεί να κάνει προπόνηση, σε μια ομάδα Euroleague δεν μπορεί να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.