Πεδουλάκης: Αφιερωμένο στον κόσμο

Πεδουλάκης: Αφιερωμένο στον κόσμο

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αφιέρωσε το Κύπελλο Ελλάδας της φετινής σεζόν στον κόσμο του Παναθηναϊκού και επισήμανε ότι η ομάδα του δουλεύει για τους τίτλους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «πρασίνων», ο οποίος εξήγησε: «Κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και γι’ αυτό δουλεύει κάθε ομάδα. Στο πρώτο μέρος είχαμε χαμηλό δείκτη αυτοσυγκέντρωσης τόσο στο δικό μας κομμάτι όσο και στην αντιμετώπιση των παικτών του Άρη. Για μας ήταν το τέταρτο ματς σε λίγες μέρες και ήταν σημαντικό να μην έχουμε άλλη απώλεια μετά τον Γκιστ».

«Θέλαμε στο δεύτερο ημίχρονο να κόψουμε τις γωνίες πάσας με τα μεγάλα μας κορμιά», σημείωσε ο Πεδουλάκης και τόνισε: «Τα παιδιά του Άρη απέκτησαν αυτοπεποίθηση αρχικά, αλλά η άμυνά μας, μέσα από την οποία βρίσκουμε ρυθμό, ανάγκασε τους αντιπάλους να κάνουν πράγματα που δεν συνηθίζουν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για μας».

«Θέλουμε να αφιερώσουμε τον τίτλο στον κόσμο μας και ειδικά σε ένα παιδί που αγωνίστηκε για τη ζωή του», υπογράμμισε ακολούθως ο κόουτς του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε σχετικά: «Υπάρχει διαφορά στο αγωνίζεσαι από το παίζεις».

«Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια», σχολίασε ο Πεδουλάκης για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, από τον οποίο δεν έλειψαν και φέτος τα επεισόδια αρκετή ώρα πριν την έναρξη του ματς με οπαδούς των «πρασίνων» να επιτίθενται σε φίλους του Άρη.

«Αν είναι καλή ή κακή θα την κρίνουμε», είπε ο προπονητής των «πρασίνων». «Τα θέμα είναι να τη βοηθήσουμε. Το μοντέλο που είχαμε μέχρι τώρα ήταν προβληματικό. Στην καινούρια αυτή προσπάθεια θέλαμε να είμαστε θετικοί. Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Όλοι μας έχουμε ρίξει νερό να συμβαίνει αυτό με νέα παιδιά που δεν έχουν δουλειά ή που έχουν άλλα προβλήματα. Καλό είναι να είμαστε θετικοί σε αυτή την προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά, είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε αυτό το πείραμα». «Πρέπει να δούμε τα λάθη και τα σωστά», επισήμανε ο Πεδουλάκης και τόνισε: «Το πρόβλημα δεν είναι του μπάσκετ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας».

Σε ερώτηση για τον νεαρό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο του Παναθηναϊκού και τους νεαρούς παίκτες του Άρη, ο κόουτς του Παναθηναϊκού παρατήρησε ότι: «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι 17 χρονών και παίζει ώριμα. Είναι σημαντικό ότι αντιμετωπίζει έτοιμους παίκτες καθημερινά και καταλαβαίνει τα λάθη του. Ο Άρης έχει πολλά παιδιά με ταλέντο, αλλά το να αναφέρω κάποια δεν θα τα βοηθήσει. Το σημαντικό γι’ αυτά είναι να συνεχίσουν τη δουλειά και να αποφύγουν το star system».

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ