Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης

Ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο με την Τελετή Έναρξης να διοργανώνεται το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα Ελλάδας.

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο στάδιο με σημαιοφόρους τον Θανάση Κωνσταντινίδη και την Άννα Ντέντα, τους δύο Παραολυμπιονίκες του Ρίο. Ο Κωνσταντινίδης, αθλητής της σφαιροβολίας F32, κατέκτησε το χρυσό στη ρίψη κορίνας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016, ενώ κέρδισε και το ασημένιο.

Η Άννα Ντέντα είναι χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.

Οι Αγώνες ολοκληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου με την Τελετή Λήξης.

Ο αυτοκράτορας κήρυξε την έναρξη των Αγώνων

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο κήρυξε επίσημα την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων κατά την τελετή έναρξης στο Εθνικό Στάδιο, 16 ημέρες μετά την αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Κηρύσσω την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020» είπε ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο πίσω από τη λευκή μάσκα του στην εξέδρα επισήμων του γηπέδου, χωρίς την παρουσία θεατών, λόγω της Covid-19.

Τοκιο αυτοκράτορας

Μετά την επικεφαλής του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, η οποία καλωσόρισε όλους στη μεγάλη διοργάνωση, ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς, τόνισε: «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια πλατφόρμα αλλαγής … αλλά πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας καθημερινά για να είμαστε χωρίς αποκλεισμούς».

Με την Ιαπωνία, η οποία παρουσίασε τη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων, ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην τελετή έναρξης της -καθυστερημένης κατά ένα χρόνο, λόγω κορονοϊού- διοργάνωσης.

Αμέσως ξεκίνησε το πάρτι μουσικής και χρωμάτων, μετατρέποντας το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο σε έναν πίνακα ζωγραφικής.

Ελπίδες και προσδοκίες για ένα έθνος που επένδυσε πολύ σε αυτό το γεγονός, αναμένοντας ότι θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον αθλητισμό και στην κοινωνία του.

Οι διοργανωτές θέλουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να ενισχύσουν και να αποδείξουν ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι πιο περιεκτική, περισσότερο ανοικτή.

Όλες οι εικόνες, όλα τα μηνύματα και τα χαμόγελα των αθλητών σε αυτή την τελετή έναρξης είναι απίστευτα αισιόδοξα. Σε μία εποχή που παρατηρείται επιδείνωση της κρίσης Covid-19.

Μάλιστα ένας αθλητής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, βρέθηκε θετικός στην Covid-19 στο Παραολυμπιακό χωριό, όπως επιβεβαιώθηκε από τους διοργανωτές, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Μάσα Τακάγια, εκπρόσωπος Τύπου της οργανωτικής επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες  2020, επιβεβαίωσε ότι ο αθλητής θα μπει σε 14 ημέρες καραντίνας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αθλητές από τη Νέα Ζηλανδία δεν συμμετείχαν στην τελετή έναρξης λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Σήμερα, ημέρα έναρξης των Αγώνων, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι εννέα άλλα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης μεταξύ ατόμων που εργάζονταν στους Αγώνες έξω από το Ολυμπιακό χωριό.

Παραολυμπιακοί Τελετή Έναρξης

Το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέγραψε σήμερα συνολικά 4.220 νέα κρούσματα και εννέα θανάτους από Covid-19.

Το Τόκιο είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί δύο φορές Παραολυμπιακοί Αγώνες, 57 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση το 1964. Φέτος (24/8-5/9) 4.400 αθλητές εκπροσωπούν 162 εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές. Θα αγωνιστούν σε 539 αγωνίσματα σε 22 αθλήματα.

Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και οι Παραολυμπιακοί θα γίνουν γενικά χωρίς θεατές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ