ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Νίκη με ανατροπή για τον “δικέφαλο του Βορρά”

Ο ράθυμος ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους “μεταμορφώθηκε”, βρήκε τον Παναθηναϊκό ευάλωτο στην επανάληψη με αλλαγές από τη ναφθαλίνη και με μεταγραφική γκολάρα του Σάστρε πήρε τρίποντο ανατροπής (2-1). Στο -9 ο Δικέφαλος, 4η ήττα στα 5 τελευταία ματς οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε μόλις στο 6′ αλλά οι ασπρόμαυροι μέσα από ένα παιχνίδι υπομονής και… υπεροχής απάντησαν στο β΄ημίχρονο, αρχικά με τον Ίνγκασον και στη συνέχεια με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ από τον Σάστρε που υπέγραψε την ανατροπή στο γήπεδο της Τούμπας για το τελικό 2-1, όπως αναφέρει το filathlos.gr.

Προερχόμενος από την ήττα στο Ηράκλειο που τον «πλήγωσε», ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία να βγάλει αντίδραση στην Τούμπα προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά εξάδας. Το έργο του δεν έμελλε να είναι εύκολο δεδομένου πως είχε απέναντί του τον ΠΑΟΚ που μετρούσε επτά νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Το ματς όμως ξεκίνησε ιδανικά για τους «πράσινους» καθώς στην πρώτη τελική προσπάθεια, βρήκαν στόχο και «εκτέλεσαν» για το 0-1.

Και μάλιστα, από φάση προερχόμενη από κομπίνα. Ό,τι τον πλήγωνε καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, του έδωσε το προβάδισμα στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Παλάσιος να νικά τον Ζίβκοβιτς στη «μονομαχία», να πατά περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη, αιφνιδιάζοντας με το… καλημέρα τους Θεσσαλονικείς. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί αλλά αναλώθηκε σε μία ανούσια υπεροχή, γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός, έχοντας πρωτίστως το μυαλό του στα μετόπισθεν, θα ψάξει την κόντρα επίθεση.

Οι ασπρόμαυροι ωστόσο αδυνατούσαν να απειλήσουν ορθολογικά στο α΄ημίχρονο, έμοιαζαν να εγκλωβίζονται στη νευρικότητά τους αλλά και στο πλάνο τακτικής του Παναθηναϊκού να πιέσει ψηλά και εν τέλει «χτύπησαν» μόνο από στατικές φάσεις, με τον Τσόλακ να τραντάζει στο 25′ το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός είχε εκ νέου απάντηση, με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σάντσες και το ματς να μετατρέπεται σε ροντέο στην εξέλιξη της φάσης. Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Αϊτόρ από τον Τσιγγάρα στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, ο Τρειμάνις τσέκαρε ιδίοις όμμασι τη φάση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι…

Η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ υπό την έννοια πως είχε τα ηνία μέχρι την ολοκλήρωση του α΄μέρους αλλά πέρα από την κεφαλιά και το γυριστό του Τσόλακ στις καθυστερήσεις, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο, προβληματίζοντας έντονα τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, σημειώθηκαν φωνές από πλευράς Δικεφάλου για παράβαση μετά από διώξιμο του Σάντσες, όμως και πάλι ο ρέφερι πήρε πάνω τη φάση, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει καταγράψει ήδη την αναγκαστική αλλαγή του Βιτάλ στη θέση του τραυματία Λούντκβιστ και τον ΠΑΟΚ να επιστρατεύει τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος φρόντισε να κάνει αίσθηση αλλά και πάλι δεν του έδωσε το κάτι παραπάνω στο αποτέλεσμα δεδομένου πως οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν καλά στημένοι αμυντικά, διαφυλάσσοντας και το υπέρ τους σκορ παρά το γεγονός ότι δεν είχαν φανεί καθόλου επιθετικά.

Συνεπώς το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε εκ νέου στη σκακιέρα των γηπεδούχων, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει τα 3/4 της ομάδας του μεσοεπιθετικά, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου και την αριστερή πλευρά με Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα. Ο Γιοβάνοβιτς απάντησε στο 69΄με την ενεργοποίηση Αγιούμπ και το ντεμπούτο του Γκατσίνοβιτς.

Εκείνο που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ ήταν… κρύο αίμα και καθαρό μυαλό και μέσα από μία φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, το βρήκε από τον Ίνγκασον στο 77′ που διαμόρφωσε το 1-1 και έθεσε νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Τουλάχιστον για τον ΠΑΟΚ που επέμεινε και δικαιώθηκε, με τον Ζοάν Σάστρε να εξαπολύει οβίδα έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιταλού πορτιέρε και έπειτα εντός αυτής για την ανατροπή και το τελικό 2-1.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64′ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σάστρε, Κούρτιτς (82′ Σβαμπ), Τσιγγάρας (64′ Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μουργκ (46′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64′ Άκπομ)

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (68′ Αγιούμπ), Αϊτόρ, Παλάσιος (80′ Καρλίτος), Λούντβκιστ (41′ Βιτάλ), Ιωαννίδης (69′ Γκατσίνοβιτς).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ