ΠΑΟΚ – Χάιντουκ Σπλιτ 3-0: Στα play off του Conference League με πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 της Χάιντουκ στην Τούμπα και, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Σπλιτ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα play off του UEFA Europa Conference League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (79′, 85′), με τον Στέφαν Σβαμπ να ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο με πέναλτι στο 11ο λεπτό.

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ Σπλιτ 3-0: Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες της Χάιντουκ κρατώντας την μπάλα, θέλησαν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ, με τον Κρόβοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά με τους αμυντικούς του “Δικεφάλου του Βορρά” να είναι έτοιμοι να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών στην Τούμπα, ο Οτζίτζα Οφόε ανέτρεψε τον Γιάννη Κωνσταντέλια στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Γερμανό διαιτητή Σάσα Στέγκεμαν να καταλογίζει την “εσχάτη των ποινών” και τον Στέφαν Σβάμπ να είναι εύστοχος από τα 11 μέτρα κάνοντας το 1-0 στο 12ο λεπτό. Οι παίκτες του Ιβάν Λέκο προσπαθούσαν να βγουν κατά κύματα μπροστά, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 17ο λεπτό με το σουτ του Οφόε έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κουλιεράκη στο 21ο λεπτό μετά από κόρνερ του Κωνσταντέλια. Οι μάχες στον χώρο του κέντρου συνεχίστηκαν μέχρι το 30ο λεπτό, εκεί που οι παίκτες της Σπλιτ κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο με αυτούς του ΠΑΟΚ να αμύνονται, όμως καμία από τις ευκαιρίες που έκαναν να απειλεί τον Κροάτη γκολκίπερ της Ελληνικής ομάδας. Η πιο σημαντική στιγμή για την Χάιντουκ ήταν στο 40ο λεπτό με την κακή απομάκρυνση του Κουλιεράκη, από μια σέντρα του Μέλνγιακ η μπάλα πήγε “σύρριζα” με το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ

Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει παράπονα από τους παίκτες του για την κακή τους αντιμετώπιση τους στον έλεγχο της μπάλας και την ελευθερία που έδωσαν στο κέντρο στην αντίπαλη ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, απείλησε με τον Κωνσταντέλια, αλλά εκέινος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Λούσιτς. Με τον αγώνα να έχει αρκετές μονομαχίες στο κέντρο, ο “απόλυτος άρχων” του παιχνιδιού δεν δίστασε να μοιράσει τις κίτρινες κάρτες στους παίκτες των δυο ομάδων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Με την μία ώρα συμπληρωμένη, ο Λουτσέσκου πέρασε στον αγώνα τους , Τάισον και Σοάρες για να φρεσκάρει το κέντρο του για τα τελευταία 30 λεπτά βλέποντας τον Λέκο να κάνει κινήσεις με σκοπό την ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει παθητικά περιμένοντας τους φιλοξενούμενους να επιτεθούν, δίχως να έχουν μεγαλύτερες στιγμές από αυτές του πρώτου ημιχρόνου. Στο 79ο λεπτό από λάθος της άμυνας της Σπλιτ, ο Τόμας πήρε την μπάλα και με μια πάσα “κλειδί” για τον Ζίβκοβιτς, οι “Θεσσαλονικείς” έκαναν το 2-0 και πήραν ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση. Ο Σέρβος έξι λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου του γκολ, διπλασίασε τα τέρματα του με εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ