Παναθηναϊκός: Προβάρει τα «πράσινα» ο Πάρις Λι – ΒΙΝΤΕΟ

Μία… ανάσα από την ολοκλήρωση της πρώτης του μεταγραφικής κίνησης, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν «κυκλώσει» εδώ και καιρό το όνομά του Πάρις Λι, που είχε εξαιρετική σεζόν εφέτος σε Γαλλία και Euroleague με τη Μονακό.

Οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις έκαναν τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και τον Αργύρη Πεδουλάκη να χαμογελάσουν, καθώς ο 27χρονος είναι έτοιμος να δεσμευτεί με τον Παναθηναϊκό για την επόμενη διετία.

Ο Πεδουλάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, επιθυμεί να κλείσει την… προβληματική θέση «1» του Παναθηναϊκού πριν την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και ο Λι φαντάζει ως ο ιδανικός παίκτης για τη θέση του πόιντ γκαρντ.

Ο 27χρονος βρέθηκε εφέτος μία ανάσα από το Φάιναλ Φορ της Euroleauge με τη Μονακό (αποκλείστηκε στα πλέι οφ από τον Ολυμπιακό), με τον Λι να έχει μέσο όρο στην πρώτη του σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση 7,2 πόντους (35.3% στo τρίποντo), 1,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 1,1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Ο απόφοιτος του Ιλινόι πραγματοποίησε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στο Βέλγιο με τη φανέλα της Άντβερπ, πριν συνεχίσει στην Μπάμπεργκ. Από τη Γερμανία μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ορλεάν, με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας μέσο όρο 14,9 πόντους και 7,8 ασίστ (κορυφαίος πασέρ του γαλλικού πρωταθλήματος). Στη συνέχεια βρέθηκε στο ρόστερ της Μονακό και συμμετείχε στη Euroleague έχοντας εφέτος μέσο όρο 11 πόντους και 4,7 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ