Παναθηναϊκός: Προς αποχώρηση ο Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα της Κυριακής τη μεταγραφή του Γιουνούς Σανκαρέ με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022 και την ίδια ώρα, στο… 90’ των μεταγραφών προσπαθεί να κάνει ακόμη ένα, διπλό «χτύπημα» κλείνοντας τόσο τον Γενί Ενγκμπακοτό, όσο και τον Στίβεν Μεντόσα.

Οι δύο υποθέσεις εδώ και τρεις μέρες ήταν αλληλένδετες και η αρχική επιλογή ήταν να αποκτηθεί ο ένας εκ των δύο. Όμως οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου ήταν ραγδαίες και οι «πράσινοι» επιχειρούν να αποκτήσουν και τους δύο παίκτες «πακέτο» την τελευταία μέρα των χειμερινών μεταγραφών.

Τόσο ο Μεντόσα, όσο κι ο Ενγκμπακοτό παίζουν στα άκρα της επίθεσης, όμως ο δεύτερος μπορεί να υποστηρίξει αντίστοιχα και τη θέση του επιθετικού κορυφής σε 4-3-3 ή σε 4-4-2 έχοντας και δεύτερο φορ δίπλα του. Κι αυτό είναι άκρως σημαντικό, διότι ενδέχεται να δημιουργηθεί «κενό» στη συγκεκριμένη θέση, καθώς είναι πια πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πλέον να παραχωρηθεί ο Φεντερίκο Μακέντα, είτε στην Εσπανιόλ -που έχει κάνει ανεπίσημη προσέγγιση προς τους «πράσινους» για τον Ιταλό, είτε από ομάδα της Ιταλίας που έχει δείξει ένα αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Ο Πιερ Ντρεοσί έχει πάρει το «ΟΚ» από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να προχωρήσει και τις δύο υποθέσεις (Ενγκμπακοτό και Μεντόσα), αλλά και το θέμα του Μακέντα και τόσο η αποψινή βραδιά, όσο και η αυριανή μέρα (1/2), τελευταία της μεταγραφικής περιόδου, θα είναι πολύ… έντονες. Ο Ενγκμπακοτό τα έχει βρει σε όλα με τον Παναθηναϊκό κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τη Δευτέρα (1/2) συμβόλαιο 1,5 έτους (καλοκαίρι 2022).

Ο δε Μεντόσα, αν κι όλα έδειχναν πως θα έκλεινε αλλού, χάρις την επιμονή του Γάλλου general manager του Παναθηναϊκού, βρίσκεται ξανά σε ανοικτή γραμμή με το «τριφύλλι», εξετάζοντας πολύ σοβαρά πλέον την προοπτική της μετακόμισής του στην Ελλάδα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει γίνει κίνηση (μέσω ατζέντη) προ 48 ωρών κι από σύλλογο της Ισπανίας για τον Αϊτόρ, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει ακόμη επίσημο χαρακτήρα. Εντός της ημέρας, θα ανακοινωθεί και η μετακίνηση του Φάνη Μαυρομμάτη στον Ατρόμητο με ελεύθερη μεταγραφή με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 30%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ