Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τελικός “αιωνίων” στο Κύπελλο Ελλάδας ύστερα από εννέα χρόνια

Μετά από εννέα χρόνια το «clasico» επανέρχεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών. Οι «αιώνιοι», Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην καταληκτική αναμέτρηση (20/2, 17:00) του Final 4 του θεσμού, που φιλοξενείται στα «Δύο Αοράκια», από τον 38ο τελικό στο Ελληνικό, όταν οι «πράσινοι» είχαν σηκώσει την κούπα με το τελικό 81-78.

Δίχως να πιάσουν υψηλή απόδοση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν το καθήκον τους στα ημιτελικά, αποκλείοντας ΑΕΚ και Προμηθέα Πατρών, αντίστοιχα, πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό και πλέον ετοιμάζονται για την τρίτη εφετινή αντάμωσή τους, μετά το πρωτάθλημα (κέρδισε ο Παναθηναϊκός) και τη Euroleague (κέρδισε ο Ολυμπιακός), έχοντας «μοιράσει» τις νίκες.

Το «τριφύλλι», βέβαια, ετοιμάζεται να παραταχθεί στον τελικό έχοντας την προϊστορία με το μέρος του, καθώς οι πολυνίκεις του θεσμού (20 κύπελλα) μετρούν σε εννέα τελικούς «αιωνίων» επτά νίκες!

Ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να συνεχίσει στην παρθενική παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας την κυριαρχία του «τριφυλλιού» στο θεσμό, οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του 21ου τροπαίου στην Ιστορία τους και στην υπεράσπιση του περυσινού θριάμβου.

Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν, επίσης με έναν προπονητή που ψάχνει τον πρώτο του τίτλο σε Κύπελλο Ελλάδας, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το 10ο τρόπαιο στην Ιστορία τους και την επιστροφή στις στέψεις μετά τις διαδοχικές κατακτήσεις τις σεζόν 2010 και 2011 και πρώτη από το 2011.

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός

Οι διαιτητές του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας

Οι, Γιάννης Φούφης, Ηλίας Κορομηλάς και Βασιλική Τσαρούχα, θα διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Αναπληρωματικός θα είναι ο  Γ. Πουρσανίδης, ενώ κομισάριοι οι,  Μαγκανάς, Μπορμπανωνάκης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
«Οι διαιτητές και κομισάριοι του τελικού του Final Four Κυπέλλου Ανδρών:
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 17:00 Φούφης – Κορομηλάς – Τσαρούχα (αναπληρωματικός: Γ. Πουρσανίδης)
Κομισάριοι: Μαγκανάς, Μπορμπανωνάκης
Instant Replay: Μαλαμάς»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ