Παναιτωλικός: Αλλαγή σελίδας ύστερα από 18 χρόνια – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης που ήθελε και την Έβερτον

Αλλάζει χέρια η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με τον επί 18 ετών ιδιοκτήτη του συλλόγου, Φώτη Κωστούλα, να φτάνει σε συμφωνία για την πώληση των μετοχών του στον Αμερικανό Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ο πολωνικής καταγωγής επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στο real estate και στον τομέα των επενδύσεων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Πριν από λίγο καιρό, δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου τον ήθελαν να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Έβερτον, όμως η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία των δύο πλευρών έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών.

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, γεννημένος στην Πολωνία με την προσωπική του περιουσία να υπολογίζεται σε 1 δισ. δολάρια.

Είναι ιδρυτής της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Καμίνσκι εμφανίζεται ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου για το Kaminski Poland Fund, το οποίο προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους Times, ο Καμίνσκι ίδρυσε μια επιχείρηση τον Φεβρουάριο, την KAM Sports, μέσω της οποίας αγοράζει μια σειρά αθλητικών ρούχων ενώ κατέχει και δικαιώματα σε Μέσα Ενημέρωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ