Πάει για ρεκόρ ο Ναδάλ

Πάει για ρεκόρ ο Ναδάλ

O Ράφα Ναδάλ θα προσπαθήσει στη Σανγκάη να γράψει πάλι ιστορία και να γίνει ο πρώτος τενίστας που κατακτάει έξι τουρνουά Masters σε μία σεζόν!

Ο 27χρονος Ισπανός ήδη έχει πανηγυρίσει σε Indian Wells, Μαδρίτη, Ρώμη, Μόντρεαλ και Σινσινάτι και στην κινεζική πόλη θα έχει την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες του για άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα τη φετινή σεζόν. Ο πρώτος αντίπαλός του στη διοργάνωση θα προκύψει από τον αγώνα Ντολγκοπόλοφ-Ράσελ, ενώ στη δική του πλευρά του ταμπλό έχει Ίσνερ, Βαβρίνκα, Ράονιτς, Χάας, Μπέρντιχ και Ντελ Πότρο. Να σημειώσουμε ότι ο Ράφα δεν έχει κερδίσει ποτέ το τουρνουά.

Το Shanghai Masters ξεκίνησε χθες (6/10) και ήδη είχαμε δύο… μίνι εκπλήξεις, αφού ο Ζουλιέν Μπενετό ηττήθηκε με 6-3, 1-6, 6-3 από τον Λούκας Ροσόλ, ενώ ο Μικαΐλ Γιούζνι εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Πάμπλο Αντούχαρ στο πρώτο σετ (5-2). Ο Κάρλος Μπέρλοκ, εξάλλου, άφησε εκτός τον Ντιμίτρι Τουρσούνοφ (4-6, 6-4, 6-4). Σήμερα βγήκε ο αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο γύρο και είναι ο Μαρθέλ Γκρανόγερς. Ο 27χρονος Ισπανός ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς και επικράτησε σε straight sets (6-4, 6-4).

Στη Σανγκάη, βέβαια, βρίσκεται και ο μεγάλος Ρότζερ Φέντερερ, που επανεμφανίζεται στα κορτ μετά το US Open. Ο βασιλιάς φιλοδοξεί να κατακτήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο, αλλά και να κάνει βήμα πρόκρισης στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο (4-11/11). Στα προημιτελικά ενδέχεται να βρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στον πρώτο γύρο θα παίξει με Σέπι ή Χιούιτ. Ο Ελβετός μαέστρος θα αγωνιστεί σήμερα (περίπου στις 12.30μ.μ.) στο διπλό με παρτενέρ τον Κινέζο Ζε Ζανγκ και αντιπάλους τους Κέβιν Άντερσον και Ντιμίτρι Τουρσούνοφ.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ