«Όταν δεν έχεις Μέσι…»

Στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA με αφορμή το φιλικό της Τετάρτης με το Βέλγιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός της εθνικής ομάδας υπογράμμισε ότι είναι υποχρεωμένος να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην τακτική από την στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει τον δικό της Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάντος:

Για τον τρόπο που επιλέγει τους παίκτες: «Εάν είχαμε έναν παίκτη σαν τον Λιονέλ Μέσι, θα τον βάζαμε στην ομάδα, ακόμα και αν δεν μας βοηθούσε τόσο πολύ τακτικά. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει έναν Μέσι, οπότε κοιτάμε πρώτα την τακτική, δευτερευόντως την ποιότητα, εν συνεχεία το ομαδικό πνεύμα, την εμπειρία σε αγώνες υψηλού επιπέδου και την ευστροφία».

Σχετικά με τις πολλές κλήσεις: «Έχοντας καλέσει τόσους πολλούς παίκτες σε 18 μήνες, έχω ένα μεγάλο πεδίο για να επιλέξω. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μία δύσκολη στιγμή οι κλήσεις της 23ης Μαΐου».

Όσο για το φιλικό με το Βέλγιο: «Το Βέλγιο είναι καλή ομάδα και το στυλ τους παραπέμπει σε αυτό των αντιπάλων μας τον Ιούνιο. Είναι ένα παιχνίδι που ο προπονητής μπορεί να δει τις αδυναμίες και να δουλέψει πάνω εκεί πριν από τον Μάιο όπου το τελικό μας στάδιο ξεκινάει». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ