Ορατό το ενδεχόμενο για… κεκλεισμένων των θυρών Ολυμπιακούς Αγώνες – Τι δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο χωρίς θεατές άφησε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα με δεδομένο πως οι Αρχές της χώρας ανησυχούν για την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. «Θα ενεργήσουμε με ασφάλεια για την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού, ως κορυφαία προτεραιότητα», υποστήριξε ο Σούγκα.

Να τονιστεί πως οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αποφασίσει τον Ιούνιο να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων που διαμένουν στην Ιαπωνία, αλλά στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής κάθε Ολυμπιακού χώρου και με ανώτατο όριο 10.000 άτομα. Πάντως, οι διοργανωτές και οι ιαπωνικές Αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ξανά.

Την ίδια στιγμή, “οι θεατές θα μπορούσαν να αποκλειστούν από ορισμένα αθλήματα, που διεξάγονται το βράδυ ή σε μεγάλους χώρους”, έγραψε σήμερα (2/7) η ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri». Έτσι, η σχετική απόφαση, αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση των πέντε εμπλεκομένων φορέων (σ.σ. η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο και η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή), όπως δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάουα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Nippon», αυτή η Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.