Ολυμπιακός: Να διακοπεί το πρωτάθλημα – Παναθηναϊκός: Να αποβληθεί ο Ολυμπιακός

Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης, κατέθεσε πρόταση για αναδιάρθρωση του ελληνικού πρωταθλήματος και τόνισε πως δεν θα πρέπει να πέσει η ομάδα του και ο Κολοσσός Ρόδου, ύστερα από όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική. Η πρόταση του Λαυρίου συζητήθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και βρήκε σχεδόν όλες τις ομάδες σύμφωνες.

Όμως στη συνέχεια τα…αίματα άναψαν ανάμεσα στους εκπροσώπους των “αιωνίων” αντιπάλων. Ο Γιώργος Σκινδήλιας, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό κατέθεσε πρόταση για διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν πήρε τον λόγο εκ μέρους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ψήφισε για συναισθηματικούς λόγους υπέρ της παραμονής του Λαυρίου, αλλά κατέθεσε και τη δική του πρόταση, η οποία περιείχε την αποβολή του Ολυμπιακού από την λίγκα.

Συγκεκριμένα, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Δεν έχει επέμβει κανείς να τιμωρήσει την ομάδα του ή εμείς ή κανείς. Η διοίκηση έπρεπε να τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Η πρόταση του κυρίου Ψαρράκη θα επιβαρύνει τους αθλητές. Δυστυχώς, με τις κινήσεις του Ολυμπιακού η Α1 έχει απαξιωθεί. Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην Euroleague. Το ελληνικό πρωτάθλημα μια ομάδα ετσιθελικά το διαλύει. Το αίτημα αυτό δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αλλά, για συναισθηματικούς λόγους θα συμφωνήσω με την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι να αποβληθεί Ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα για όλα όσα έχει κάνει. Δεν μπορεί να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν και κανείς να μην επεμβαίνει. Η διαιτησία είναι σημαντικό θέμα, κρίνει αποτέλεσμα σε ένα βαθμό”.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ