Ολυμπιακοί Αγώνες: Καταργούνται οι ζώνες-φιλάθλων λόγω Covid-19

Ακυρώνονται οι έξι ζώνες-φιλάθλων, που είχαν αρχικά σχεδιαστεί, προκειμένου οι Ιάπωνες να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), σε γιγαντιαίες οθόνες, λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε αυτά τα γεγονότα που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», είπε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πιστεύω ότι αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, όταν ψάχνω από διάφορες οπτικές γωνίες, για επιτυχείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα των Αγώνων, δίνοντας πολλές πολιτιστικές πληροφορίες», συνέχισε.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων. Η ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες πριν από μια σημαντική συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, για να οριστικοποιηθεί τι θα ισχύσει για τους τοπικούς θεατές.

Πολιτικοί και διοργανωτές πιέζουν να επιτρέψουν την παρουσία ορισμένων θεατών, αλλά εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα ήταν ασφαλέστερο να διεξαχθούν οι αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φιλάθλους. Να σημειωθεί ότι μόλις το 6% του ιαπωνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο προς το παρόν.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.