Η τηλεοπτική “εξαφάνιση” του Πετρούνια, η απάντηση της ΕΡΤ και το ξέσπασμα του “άρχοντα των κρίκων”

Ελληνικό χρώμα και… παρατράγουδα είχε η σημερινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Και μπορεί οι Έλληνες τηλεθεατές να περίμεναν να δουν την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016, Λευτέρη Πετρούνια όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με την απογοήτευση και τις αντιδράσεις να αντικαθιστούν τη χαρά της προσμονής.

Ο «άρχοντας των κρίκων» για ακόμη μια φορά κατάφερε να «πετάξει ψηλά» και με μια μεγαλειώδη εμφάνιση να συγκεντρώσει 15.333 βαθμούς που τον στέλνουν στους τελικούς των κρίκων, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Έλληνας αθλητής υποσκέλισε, μεταξύ άλλων, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου (2ος μέχρι στιγμής με 15,300 β.), ο οποίος είναι ο ισχυρότερος αντίπαλός του και τελευταίος αθλητής που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019, τον Βραζιλιάνο «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2012 και «ασημένιο» του 2016 Αρτούρ Ζανέτι (3ος προς το παρόν με 14,900 β.), τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν (4ος με 14,800 β.) και τον επίσης υπολογίσιμο Κινέζο Χάο Γιόου (5ος με 14,800 β.).

Μόνο που κανείς από τους τηλεθεατές της ΕΡΤ δεν είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει live και να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκρισή του από τους δέκτες του.

Τα «παρατράγουδα»

Τα social media πήραν… φωτιά όταν διαπιστώθηκε το «μαύρο» στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή με τους περισσότερους να τα βάζουν… με την ΕΡΤ. Στο twitter σχόλια του τύπου «πόσο άδικο είναι για τον Πετρούνια να μην δείξουν την υπέροχη προσπάθειά του» ή «Ιάπωνες, θα δείξετε τον Πετρούνια θέλετε δεν θέλετε όταν πάρει το χρυσό», κυριαρχούσαν. Μέχρι και τον Τσακ Νόρις επιστράτευσαν κάποιοι «τρολάροντας», λέγοντας ότι μόνο εκείνος κατάφερε και είδε την προσπάθεια του Πετρούνια.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ στην επίσημη απάντησή της μέσω των λογαριασμών της στα social media τόνισε τα εξής: “Σχετικά με τη μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες”. Σε δεύτερη ανάρτησή της προσθέτει ότι “έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκιο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ”.

Νωρίτερα μέσω της ιστοσελίδας της είχε κάνει λόγο για «unfair» των Ιαπώνων σκηνοθετών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!”.

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης σχολίασε ότι “η ΕΡΤ θα μεταδώσει αμέσως την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια μόλις έχει τα πλάνα” καθώς όπως εξήγησε “η καθυστέρηση οφείλεται στον συντονισμό της ιαπωνικής τηλεόρασης και του σκηνοθέτη”.

Η αντίδραση της Βασιλικής Μιλλούση

Η Βασιλική Μιλλούση παρακολουθεί πάντα τους αγώνες του Λευτέρη Πετρούνια, έτσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα μπορούσαν να είναι εξαίρεση. Δημοσίευσε αρκετά instastories για την επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκρισή του στους τελικούς του αγωνίσματος. Η Βασιλική Μιλλούση δημοσίευσε μια φωτογραφία του “άρχοντα των κρίκων” με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε και αρκετά emoji.

Ωστόσο, στη συνέχεια δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο αναφέρει ότι είναι χαρούμενη με την βαθμολογία του, ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δεν έδειξαν την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή. “Δεν έχουμε δει τον Λευτέρη, είμαστε χαρούμενοι με τη βαθμολογία αλλά θα θέλαμε να τον δούμε. Περιμένουμε λοιπόν, μπας και τον δείξουν” τόνισε.

Το βίντεο του Eurosport

Και μπορεί τηλεοπτικά μέσω της ΕΡΤ1 η εκπληκτική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια που του έδωσε 15.333 βαθμούς να μην μεταδόθηκε live, όμως, το Eurosport μετέδωσε κανονικά τον αγώνα όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί. Πολλοί φίλαθλοι μπήκαν να το δουν και να πανηγυρίσουν την πρόκρισή του στον τελικό. Σημειώνεται ότι ο τελικός των κρίκων είναι προγραμματισμένος για τις 2 Αυγούστου.

Το ξέσπασμα Πετρούνια

Την απογοήτευσή του για τη μη μετάδοση της προσπάθειάς του στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Λευτέρης Πετρούνιας. Συγκεκριμένα, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την προσπάθειά του, λέγοντας: «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του στον προκριματικό, ο “άρχοντας των κρίκων” υποστήριξε: «Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους».

Για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου: «Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Η ανακοίνωση για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μη τηλεοπτική μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και τονίζει μεταξύ άλλων ότι “ελπίζουμε ανάλογα φαινόμενα να μην επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων”. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθειά του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ