Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά

Την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει σε λίγη ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής ρίχνεται στη μάχη με την ευχή να ακολουθήσει το παράδειγμα της Μαρίας Σάκκαρη, να ξεκινήσει δηλαδή με το… το δεξί την αγωνιστική του παρουσία και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του τουρνουά τένις. Ο Τσιτσιπάς που είναι μια από τις ελπίδες της ελληνικής αποστολής για μετάλλιο, αντιμετωπίζει τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ, νο 112 στον κόσμο. Θα είναι το τέταρτο ματς στο κεντρικό κορτ και αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 10.30-11.00 το πρωί. Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο αθλητών, με τον Έλληνα τενίστα, νο4 στον κόσμο, να έχει επικρατήσει στις δύο προηγούμενες. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και από το Eurosport.

Εάν προκριθεί, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο, τον νικητή του αγώνα Κβον – Τιάφο, που θα ξεκινήσει περίπου την ίδια ώρα.

Στο μεταξύ, το νο2 της ATP, Ντανίιλ Μεντβέντεφ, κατάφερε, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο Ρώσος πήρε την πρώτη νίκη στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επικράτησε με 2-0 (6-4, 7-6) του Αλεξάντερ Μπούμπλικ από το Καζακστάν έπειτα από αγώνα 98 λεπτών.

Την ίδια ώρα, ο Άντι Μάρεϊ, αντικαταστάθηκε εξαιτίας τραυματισμού από τον Μαξ Πάρσελ (Αυστραλία) για τον αγώνα εναντίον του Καναδού Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ενώ παραμένει στο ταμπλό για το διπλό. «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος που έπρεπε να αποχωρήσω, αλλά το ιατρικό προσωπικό με συμβούλεψε να μην παίξω και στα δύο τουρνουά, οπότε έχω πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από το μονό και να επικεντρωθώ στο να παίξω στο διπλό με τον Τζόε (Σαλίσμπερι)», είπε ο Μάρεϊ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ