Ολυμπιονίκης έμεινε παράλυτη από φρικτή πρόσκρουση στο δοκάρι σε αγώνα χόκεϊ

Σοκ έχει προκαλέσει στο χώρο του αθλητισμού ο σκληρός τραυματισμός της Ολυμπιονίκη στο χόκεϊ Σάνα Χακάλα, που έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω μετά από φρικτή σύγκρουση με το δοκάρι κατά τη διάρκεια αγώνα συλλόγου στη Σουηδία.

Η Σάνα Χακάλα, δύο φορές Ολυμπιονίκης του χόκεϊ για τη Φινλανδία, έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω με περιορισμένη λειτουργία στα χέρια και τα χέρια της μετά από σύγκρουση με το τέρμα κατά τη διάρκεια πρόσφατου αγώνα της ομάδας της στη Σουηδία.

Το ατύχημα συνέβη τρία λεπτά μετά το παιχνίδι της Παρασκευής, όταν η Hakala, αρχηγός της HV71, έπεσε στην επιθετική ζώνη από παίκτρια της Djurgården. Η 26χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε το Σάββατο σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά στον αυχένα της.

Σε μια μεταφρασμένη ανάρτηση στο Instagram την Πέμπτη, η δύο φορές χάλκινη Ολυμπιονίκης αποκάλυψε τις επιπτώσεις από την πρόσκρουσή της με το κεφάλι στο δοκάρι.

‘Είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη, ότι η σύγκρουση με το δοκάρι ήταν τόσο σοβαρή όσο ήταν, ότι οι συνέπειες έγιναν τόσο μεγάλες’, έγραψε η Χακάλα. ‘Όχι μόνο ότι αναγκάστηκα να σταματήσω να παίζω χόκεϊ, κάτι που αποτελούσε μεγάλο μέρος της ζωής μου για πολλά χρόνια, αλλά ότι ίσως αναγκαστώ να κάθομαι σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου.

‘Ο τραυματισμός που υπέστην την περασμένη Παρασκευή μετά από σύγκρουση με το δοκάρι του τέρματος με έχει αφήσει παράλυτη από το στήθος και κάτω, με μειωμένη λειτουργία στα χέρια και τα χέρια μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία προσπαθώ να προσαρμοστώ”.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύλλογος αναφέρει ότι η Χακάλα έχει πλέον μπροστά της μια μακρά ανάρρωση.

“Καταλαβαίνω ότι τώρα αντιμετωπίζω μια μακρά και σκληρή μάχη με το σώμα μου και το δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής μου”, πρόσθεσε η Χακάλα.

‘Τώρα πρέπει να επικεντρώσω όλη μου την ενέργεια στην αποκατάσταση ώστε να μπορέσω να αναρρώσω όσο το δυνατόν καλύτερα.

‘Ως εκ τούτου, εγώ και η HV71 δεν θα αφήσουμε περαιτέρω σχόλια σχετικά με τον τραυματισμό μου ή την κατάστασή μου και σας ζητώ από όλους να δείξετε προσοχή και σεβασμό για μένα και την οικογένειά μου.

Η Χακάλα παίζει οργανωμένο χόκεϊ υψηλού επιπέδου για την ομάδα της Φινλανδίας από το 2013, όταν μπήκε στην ομάδα κάτω των 18 ετών.

Έκτοτε έχει κερδίσει χάλκινα μετάλλια στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018 και το 2022 στο Πεκίνο. Το 2019, η ίδια και η ομάδα της Φινλανδίας κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Έχει λάβει ένα κύμα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλο μέρος του οποίου είναι γραμμένο στα σουηδικά και τα φινλανδικά.

‘Είμαι τόσο εντυπωσιασμένη από τη στάση σας απέναντι στο τραγικό ατύχημα που συνέβη”, αναφέρει ένα από τα αγγλικά σχόλια. ‘Ο αγώνας θα είναι μακρύς και, πάνω απ’ όλα, σκληρός. Αλλά με τη νοοτροπία σας, το μέλλον σας θα είναι προς το καλύτερο. Είθε η δύναμη να είναι μαζί σας σε όλες τις προκλήσεις που θα περάσετε’.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ