Ολυμπιακός – Βαλένθια 56-63: Ήττα-σοκ από τις «νυχτερίδες» – Η ΚΑΕ καταδίκασε το ρατσιστικό σχόλιο οπαδού κατά του διαιτητή και τον απέκλεισε από το ΣΕΦ

Η κάκιστη επιθετικά βραδιά του Ολυμπιακού, υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην έβδομη εφετινή ήττα τους στη Euroleague. Οι Πειραιώτες «έπεσαν» με το τελικό 56-63 στο ΣΕΦ, απέναντι στη Βαλένθια, για την 14η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τις «νυχτερίδες» να βελτιώνουν σε 8-6 το ρεκόρ τους, πανηγυρίζοντας την τρίτη σερί νίκη τους και το τρίτο εφετινό «διπλό».

Ο αγώνας

Η ισπανική ομάδα κατάφερε, κυρίως με την άμυνά της, να περάσει νικηφόρα ξανά από το ΣΕΦ, και ανέβηκε εκείνη στο 8-6, αφήνοντας την ομάδα του Πειραιά στο 7-7.

Τα τρίποντα του Κώστα Παπανικολάου στο τέλος επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να μειώσει στο -4, (56-60), αλλά απέμεναν μόνο 14΄΄ και η Βαλένθια έκανε ό,τι χρειαζόταν για να… δραπετεύσει από το ΣΕΦ.

Ο Άλεκ Πίτερς έλειψε από τον Ολυμπιακό, με τον Λουκ Σίκμα να μην μπορεί να καλύψει το κενό του και να μένει στον έναν πόντο στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Πίτερς βρέθηκε στο πλευρό της συζύγου του, εν αναμονή της γέννησης του παιδιού τους.

Διψήφιοι από πλευράς Ολυμπιακού ήταν οι Ουόκαπ (13π. με 3/7 τρίποντα) και Κώστας Παπανικολάου (11π. με 3/6 τρίποντα). Ο Κέινααν έμεινε στους 8 πόντους με 2/6 τρίποντα. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Φιλίπ Πετρούσεβ.

Οι Κρις Τζόουνς και Στέφαν Γιόβιτς πέτυχαν από 12 πόντους για τη Βαλένθια, ενώ 10 πρόσθεσε ο Ντέιμιαν Ίνγκλις.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 26-35, 38-47, 56-63

Το ρατσιστικό σχόλιο 

Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια, ο Γάλλος διαιτητής του αγώνα, Ζοζέφ Μπισάνγκ, διέκοψε το παιχνίδι για ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε από οπαδό που καθόταν στα court seats.

Συγκεκριμένα γράφτηκε στο φύλλο αγώνα ότι του είπαν «αντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού», κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει με τιμωρία ο Ολυμπιακός.

Η αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα. Εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της συγκεκριμένης και ενημέρωσε ότι θα του αφαιρεθεί το διαρκείας και δεν θα ξαναδεί την ομάδα στο ΣΕΦ.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του “φιλάθλου” της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ