Oικονομικό fair play με… παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο θέλει η UEFA

«Ζωντανή» παρακολούθηση χωρίς αναδρομικά μέτρα είναι η βάση πάνω στην οποία η UEFA θέλει να «χτίσει» το νέο οικονομικό fair play (FFP). Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «Telegraph», η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκοπεύει να αλλάξει τη φιλοσοφία του τρέχοντος FPF, προκειμένου να μειώσει πλήρως το χάσμα μεταξύ δαπανών και επαλήθευσης.

Για παράδειγμα, ο μισθός του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν θα καταγραφεί στον ισολογισμό του συλλόγου για τον Ιούλιο του 2022. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, αυτός ο ισολογισμός θα ελεγχθεί μόνο τον Οκτώβριο, χωρίς να είναι σε θέση να επαληθεύσει οποιαδήποτε παράβαση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μέσω αυτού του συστήματος οι σύλλογοι θα μπορούσαν δυνητικά να κερδίσουν παραβιάζοντας τα όρια που επιβάλλει η UEFA, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες αργότερα.

Ωστόσο, μέσω της παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο θα υπήρχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των υπερβολικών δαπανών και της οικονομικής αστάθειας. Όλα αυτά, μαζί με άλλες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θα συζητηθούν στη Νιόν μεταξύ 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ