Οι ομάδες της F1 αποφάσισαν αλλαγές

Οι ομάδες της F1 αποφάσισαν αλλαγές

Οι ομάδες της Formula 1 αποφάσισαν στο πρωτάθλημα του 2015 να μην επιστρέψουν οι διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα, αλλά επίσης να μην εφαρμοστούν οι στατικές επανεκκινήσεις μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Οι διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα εφαρμόστηκαν φέτος για πρώτη φορά, με σκοπό να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος, αλλά οι φίλαθλοι της F1 δεν συμπάθησαν καθόλου αυτόν τον κανονισμό και δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους.

Έτσι, σύμφωνα με το msfree.gr, στις συναντήσεις που είχαν αυτήν την εβδομάδα στη Γενεύη η Ομάδα Στρατηγικής και η Επιτροπή της F1, αποφασίστηκε να μην υπάρχουν διπλοί βαθμοί του χρόνου.

Η άλλη αλλαγή αφορά τις στατικές εκκινήσεις μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, που καταργούνται, καθώς εκτενέστερη μελέτη των επιπλοκών αυτής της πρακτικής έδειξε ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν θέματα ασφαλείας. Έτσι, ύστερα από συζητήσεις, οι ομάδες συμφώνησαν οι στατικές εκκινήσεις να μην εφαρμοστούν.

Για να ισχύσουν αυτές οι αλλαγές πρέπει να επικυρωθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ