Οι νικητές των βραβείων Laureus

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων Laureus, που βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής του 2011, ενώ η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα βραβεύθηκε ως η κορυφαία ομάδα του περασμένου έτους.

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, κέρδισε το ατομικό βραβείο του κορυφαίου αθλητή στην τελετή του Λονδίνου, μία εβδομάδα μετά από την νίκη του στο Αυστραλιανό Όπεν, που έκανε τον Σέρβο, τον πέμπτο αθλητή στην ιστορία των Οπεν του τένις που κέρδισε τρία διαδοχικά τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Η Μπαρτσελόνα, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε το βραβείο της καλύτερης ομάδας, έπειτα από μία ακόμα άκρως επιτυχημένη χρονιά όπου κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα υπόλοιπα βραβεία τώρα, ξεχωρίζει το βραβείο που κέρδισε ο Μπόμπι Τσάρλτον για την συνολική του προσφορά, 54 χρόνια μετά από το τραγικό αεροπορικό ατύχημα του Μονάχου, που στέρησε τη ζωή οκτώ ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τέλος, το βραβείο για άτομα με αναπηρία κέρδισε ο Όσκαρ Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικάνος δρομέας κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πέρσι στη Νταεγού της Νοτίου Κορέας, συναγωνιζόμενος με αρτιμελείς αθλητές.

Οι νικητές διαλέγονται από 47 αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού, που αποτελούν την αθλητική ακαδημία Laureus.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ