Οι Γάλλοι ξέρουν τα μυστικά…

Επτά από τους 23 παίκτες της εθνικής Γαλλίας αγωνίζονται σε αγγλικούς συλλόγους.

Με περίπου το 1/3 των διεθνών να παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ κι έναν προπονητή που αγωνίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η εθνική ομάδα της Γαλλίας είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα τα πλεονεκτήματα των Άγγλων, προσεχών αντιπάλων τους στον 4ο όμιλο του EURO 2012 την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Λοράν Μπλαν, που δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του και το ενδιαφέρον του για το αγγλικό ποδόσφαιρο, έπαιξε για δύο περιόδους (2001-2003) στους «μπέμπηδες», όπου πανηγύρισε τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του.

Επτά από τους 23 παίκτες της Γαλλίας αγωνίζονται σε αγγλικούς συλλόγους, μερικοί από αυτούς, μάλιστα, γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες την απελθούσα περίοδο.

Ο Φλοράν Μαλουντά κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, ενώ οι Σαμίρ Νασρί και Γκαέλ Κλισί, πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Στη Νιουκάστλ, ο Μπεν Αρφά, βρήκε ξανά την φόρμα του μετά την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού, ενώ εξαιρετικό μπορεί να χαρακτηριστεί και το ντεμπούτο του συμπαίκτη του στους «ανθρακωρύχους», Γιοχάν Καμπαγιέ, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή.      Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ