“O Βερστάπεν μοιάζει με τον Σένα”

“O Βερστάπεν μοιάζει με τον Σένα”

Ο “θόρυβος” γύρω από την επικείμενη είσοδο του Μαξ Βερστάπεν στη Formula 1 ως του νεότερου οδηγού στην ιστορία του σπορ συνεχίζεται. Ενώ ο 16χρονος Ολλανδός περιμένει ακόμα να πάρει τη superlicense, ο Χέλμουτ Μάρκο τον συγκρίνει με τον Άιρτον Σένα.

Ο Μάρκο είναι ο ιθύνων νους πίσω από το πρόγραμμα οδηγών της Red Bull και δείχνει να έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον Βερστάπεν. Όταν ρωτήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της F1 με ποιον θα τον σύγκρινε, απάντησε: «Μάλλον με τον Άιρτον Σένα. Είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, από αυτά που εμφανίζονται μία φορά ανά δεκαετίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να κοιτάζουμε την ηλικία. Έχει μιλήσει με ειδικούς στην ανάπτυξη των νέων και όλοι λένε ότι πνευματικά είναι 22 και όχι 16. Όσο αφορά τις ικανότητές του πίσω από το τιμόνι, οδηγεί σε επαγγελματικό επίπεδο από τεσσάρων ετών. Επομένως, περιμένουμε να είναι ανταγωνιστικός από τον πρώτο αγώνα».

Σύμφωνα με το msfree.gr, ο Βερστάπεν όταν θα τρέξει στον πρώτο αγώνα του τον Μάρτιο στη Μελβούρνη, θα είναι μόλις 17 ετών, κάτι που θα είναι «σπάει» το προηγούμενο ρεκόρ κατά δύο χρόνια, και ο Μάρκο επιμένει ότι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν τον επέλεγαν: «Δεν παίζουμε λοταρία. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε και η επιτυχία που έχουμε μέχρι τώρα το αποδεικνύει».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ