Ο Τσίπρας από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Βάζουμε την Ιστορία στη θέση της – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά, ο Πρωθυπουργός απέδωσε στον δήμο και τον λαό της Καισαριανής τον ιστορικό χώρο θυσίας του Σκοπευτηρίου.

«Η ημέρα έχει μια συναισθηματική φόρτιση, παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «βάζουμε ξανά την Ιστορία στη θέση της».

«Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή.

«Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας», ανέφερε επίσης ο Πρωθυπουργός.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ