Ο Σίλτον δεν συγχωρεί τον Μαραντόνα για το “χέρι του Θεού” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν το 1986, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μέξικο Σίτι, όταν ο Μαραντόνα σημείωσε το περιβόητο “χέρι του θεού”. Αν και έχουν περάσει 34 χρόνια ο τότε Βρετανός τερματοφύλακας, Πίτερ Σίλτον δεν μπορεί να συγχωρέσει τον Αργεντίνο σουπερστάρ.

Παρά τη μακρά και άκρως επιτυχημένη καριέρα του κάτω από τα δοκάρια, η στιγμή εκείνη στιγμάτισε όλη την πορεία του 70χρονου πλέον πρώην γκολκίπερ.

“Η περίφημη φωτογραφία δείχνει ότι εγώ είμαι πιο κοντά στην μπάλα απ’ ό,τι το κεφάλι του. Γι’ αυτό την έσπρωξε με το χέρι του. Πάντα οι άνθρωποι λένε: Θα σε υπερπηδούσε. Δεν με υπερπήδησε. Εξαπάτησε” είπε ο Σίλτον σε συνέντευξή του στον Guardian και πρόσθεσε ότι μια απολογία από τον Μαραντόνα θα απάλυνε κάπως τον πόνο έστω για την αγγλική ομάδα.

“Δεν είμαι μόνο εγώ. Όλη η αγγλική ομάδα υπέφερε επειδή αυτός εξαπάτησε. Οι άνθρωποι γκρινιάζουν για το VAR τώρα αλλά στη δική μας περίπτωση θα ήταν εξαιρετικό. Το παραδέχθηκε με κάποιον τρόπο, λέγοντας ότι ήταν το “χέρι του Θεού”. Αλλά δεν απολογήθηκε ούτε έδειξε μεταμέλεια”.

“Έμαθα να σέβομαι το παιχνίδι. Έχω δει άλλους παίκτες να εξαπατούν, να το παραδέχονται και να ζητούν συγγνώμη. Αλλά η δική του συμπεριφορά εξηγεί γιατί υπάρχει έχθρα” επεσήμανε και συμπλήρωσε: “Δεν απολογήθηκε και εγώ δεν θα δώσω το χέρι μου… Πάντα λέω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία αλλά δεν τον σέβομαι ως αθλητή και ποτέ δεν θα τον σεβαστώ”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ