Ο Rosberg την pole position

Ο Rosberg την pole position

Ο Nico Rosberg ήταν εκείνος που κατάκτησε την pole position στο Interlagos και μαζί το καινούριο βραβείο για τις περισσότερες πρωτιές στις κατατακτήριες, καθώς στο τέλος κέρδισε τον Lewis Hamilton παρά τη δυνατή επίθεση του Βρετανού.

Η Mercedes για άλλον έναν αγώνα «κλείδωσε» την πρώτη σειρά της εκκίνησης και επίσης όπως έγινε στον προηγούμενο αγώνα η Williams ήταν πιο κοντά από όλες τις άλλες ομάδες, με τον Felipe Massa στον αγώνα της πατρίδας του να ξεκινά 3ος και τον Valtteri Bottas στην 4η θέση. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Sebastian Vettel, Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo και Kimi Raikkonen.

Σύμφωνα με το msfree.gr, οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με αρκετά σύννεφα πάνω από την πίστα, αλλά την επιφάνειά της να παραμένει στεγνή, καθώς η απειλή της βροχής παρέμενε μόνο απειλή.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes αμέσως μόλις βγήκαν στην πίστα σημείωσαν τους δύο καλύτερους χρόνους, με τον Nico Rosberg μπροστά από τον Lewis Hamilton, φορώντας τα μαλακά ελαστικά της Pirelli, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Οι χρόνοι που σημείωσαν οι Rosberg και Hamilton ήταν χαμηλότεροι από το ρεκόρ πίστας, που υπήρχε από το 2004.

Το σημαντικό στο Q1 όμως είναι οι πιο αργοί οδηγοί που αποκλείονται από τη συνέχεια. Καθώς έχουμε grid 18 μονοθεσίων, στο Q1 αποκλείονται οι 4 τελευταίοι, που στην περίπτωση του Βραζιλιάνικου GP ήταν οι Romain Grosjean, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez και Pastor Maldonado.

Οι Perez και Maldonado είχαν έτσι κι αλλιώς ποινές από τον προηγούμενο αγώνα. Ο Perez 7 θέσεων για τη σύγκρουση με τον Sutil και ο Maldonado χρωστά 6 θέσεις από την ποινή για αλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης στο Austin. Οριακά κατάφεραν να περάσουν οι δύο Red Bull με τον Ricciardo στη 13η και τον Vettel στη 14η θέση.

Στο Q2 η κινητικότητα ήταν ακόμα μικρότερη, καθώς οι οδηγοί έκαναν λιγότερους γύρους από συνήθως. Μία Mercedes έμεινε μπροστά, αυτή του Rosberg, αλλά οι Massa και Bottas «τρύπωσαν» πίσω του, αφήνοντας τον Hamilton στην 4η θέση. Αυτό που αναμενόταν ήταν να έχουμε μεγάλη μάχη για την είσοδο στη 10άδα.

Η μάχη όμως αφορούσε μόνο 3 θέσεις, και όχι τέσσερις, καθώς ένας από εκείνους που αποκλείστηκαν ήταν ο Daniil Kvyat, που δεν βγήκε καθόλου από το γκαράζ της Toro Rosso, καθώς έτσι κι αλλιώς είχε να εκτίσει υπόλοιπο ποινής για αλλαγή κινητήρα. Οι άλλοι τρεις, που μαζί με τον Ρώσο είδαν τη συνέχεια από την τηλεόραση, ήταν οι Esteban Gutierrez, Nico Hulkenberg και Adrian Sutil. Οριακά πέρασε ο Fernando Alonso με το 10ο χρόνο, ενώ σαφώς πιο άνετος ήταν ο Kimi Raikkonen στην 7η θέση.

Στο ξεκίνημα του Q3 υπήρχε ακόμα το ερώτημα σχετικά με το αν ο Hamilton μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία που έδειξε όλο το τριήμερο ο Rosberg, αλλά και αν οι Williams μπορούσαν να πλησιάσουν ή ακόμα και να περάσουν τις Mercedes.

Στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών τα πράγματα ήταν πολύ οριακά, με τον Rosberg να καταφέρνει να περάσει τον Hamilton, έστω και για μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Massa έφτασε επίσης πολύ κοντά, μένοντας λιγότερο από 1 δέκατο πίσω από τον Rosberg και μισό δέκατο μπροστά από τον Bottas.

Έτσι στήθηκε το σκηνικό για μια πολύ συναρπαστική δεύτερη προσπάθεια στο Q3. Και πάλι ο Lewis Hamilton βελτίωσε το χρόνο του, αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Nico Rosberg, ο οποίος με έναν πάρα πολύ καλό τελευταίο γύρο κινήθηκε ακόμα ταχύτερα και κατάφερε να πάρει την pole position για 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Felipe Massa δεν βελτιώθηκε, αλλά διατηρήθηκε στην 3η θέση, με τον Valtteri Bottas στην 4η. Ακολούθησε ο Jenson Button στην 5η θέση και ο Sebastian Vettel στην 6η και πιο πίσω κατατάχθηκαν οι Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo και Kimi Raikkonen.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ