Ο «ρέκορντμαν» Λιονέλ Μέσι

Ο «ρέκορντμαν» Λιονέλ Μέσι

Τελικά αυτό το παιδί, ζωή να’ χει, δεν πρόκειται να αφήσει ακατάρριπτο κανένα ρεκόρ, σε καμία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Λιονέλ Μέσι, περί ου ο λόγος, ετοιμάζεται να πλήξει ακόμη ένα στόχο: του πρώτου σκόρερ στο Champions League. Για την ακρίβεια χρειάζεται λίγο δρόμο ακόμη, αλλά με τη συχνότητα που σκοράρει αναμένεται να φτάσει σε «θέση βολής» από φέτος.

Σημειώνοντας δύο γκολ εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας έφτασε τα 56 τέρματα στο Champions League και έπιασε τον Φαν Νίστελροϊ στην κατάταξη με τους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης, εξαιρουμένων των προκριματικών φάσεων. Η κορυφή απέχει πλέον για τον Αργεντινό σούπερ σταρ μόλις 15 τέρματα, τα οποία βάσει της στατιστικής του θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πρώτος στη σχετική κατάταξη είναι ο Ραούλ, που είχε «φορτώσει» τις αντίπαλες εστίες με 71 γκολ.

Αναφορικά με την κατάταξη των κορυφαίων «γκολεαδόρ» όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ο Μέσι βρίσκεται στην όγδοη θέση με 58 τέρματα. Πρώτος είναι και σε αυτή την κατηγορία ο Ραούλ (79 γκολ), ενώ ακολουθούν οι Φιλίπο Ιντζάγκι (72), Άντρι Σεφτσένκο (67), Γκερντ Μίλερ (62), Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (62), Χένρικ Λάρσον (59) και Τιερί Ανρί (59).

 

ΠΗΓΗ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ