Ο Πανθρακικός επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη

Ο Πανθρακικός επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη

 

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς βαθμό ήταν πολλές για τον φετινό Πανθρακικό του Άκη Μάντζιου. Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες η ομάδα της Κομοτηνής βάδισε ξανά στον δρόμο των επιτυχιών επικρατώντας στο “σπίτι” της με 2-1 του Εργοτέλη.

Μόλις στο 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον κορυφαίο παίκτη τους απόψε Μπεν Σαμπάτ. Ο Ισραηλινός είδε την μπάλα να “προσγειώνεται” μπροστά του και πριν αυτή “σκάσει” στο χορτάρι την έστειλε με έναν κεραυνό στα δίκτυα της εστίας του Στοΐκοβιτς. 1-0 για τον Πανθρακικό και πρώτο γκολ έπειτα από 400 αγωνιστικά λεπτά.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου οι Κρητικοί δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν την εστία του Αθανασιάδη την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ιδιαίτερα προσεχτικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα κρατώντας με σχετική ευκολία το υπέρ τους σκορ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα “σφικτές” και το επιφυλακτικό παιχνίδι είχε άμεσο αντίκτυπο στο ρυθμό του ματς. Τρία λεπτά μετά από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πανθρακικός πέτυχε και δεύτερο γκολ, χωρίς ουσιαστικά να έχει προειδοποιήσει προηγουμένως. Ο Μπεν Σαμπάτ από σκόρερ έγινε δημιουργός και μετά από εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά “έστρωσε” στον Καθάριο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Στοΐκοβιτς.

Επιχειρώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Μπουχαλάκη και ο Εργοτέλης έγινε πιο κινητικός και απειλητικός. Στο 70′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν και να ξαναμπούν στο ματς αλλά οι Χαντί, Μονακέλο και Μπαντιμπαγκά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανθρακικού.

Το γκολ για τους Κρητικούς ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίκτυα του Αθανασιάδη. Το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον όμως μετά από το γκολ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν εκ νέου τους Θρακιώτες με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Με αυτή τη νίκη ο Πανθρακικός “σκαρφάλωσε” στην 6η θέση με 37 βαθμούς και η ομάδα του Άκη Μάντζιου ελπίζει στην Ευρώπη από το “παράθυρο” σε περίπτωση που κάποια από τις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 2-5 δεν λάβει αδειοδότηση.

 

Πηγή pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ