Ο νόμος του Marquez στο Brno

Ο νόμος του Marquez στο Brno

Μπορεί κάποιοι να θεωρούσαν την πίστα του Brno ως μία από αυτές στις οποίες η Yamaha έχει το πλεονέκτημα, όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, βάλτε τη Repsol Honda και τους δύο αναβάτες της, που την Κυριακή στην τσεχική πίστα έκαναν ένα εμφατικό 1-2.

Ο φοβερός και τρομερός Marc Marquez πήρε άλλη μία νίκη, που είναι η 4η στη σειρά και 5 συνολικά στην καριέρα του στο MotoGP και σε αυτό το σημείο δείχνει ασταμάτητος.

Ο Dani Pedrosa ακολούθησε κατά πόδας τον νεαρό ομόσταβλό του, για να πάρει τη 2η θέση και να ελαχιστοποιήσει με αυτόν τον τρόπο τις απώλειες.

Ο Jorge Lorenzo έκανε εκπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε από το ξεκίνημα με τη Yamaha του να οδηγεί τον αγώνα. Στους πρώτους γύρους μάλιστα έδειξε να μπορεί να φτιάξει μια διαφορά. Οι Honda όμως σταδιακά τον έφτασαν και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα πρώτα ο Marquez και στη συνέχεια ο Pedrosa, για να τον αφήσουν τελικά στην 3η θέση.

Μεγάλη μάχη έδιναν σε όλο τον αγώνα οι Valentino Rossi με τη Yamaha και ο Alvaro Bautista με τη Honda.

Ο Ιταλός superstar χρησιμοποίησε την ικανότητα και την εμπειρία του για να καταφέρει να αντέξει στην πίεση του Ισπανού και να πάρει την 4η θέση, αφήνοντας τον Bautista στην 5η. Ο Stefan Bradl έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην 6η θέση καθώς ούτε απείλησε ούτε απειλήθηκε.

Πίσω του ακολούθησαν σε παράταξη οι εργοστασιακές Ducati, με τον Andrea Dovizioso μπροστά από τον Nicky Hayden στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα. Ο Andrea Iannone ήταν 9ος και ο Aleix Espargaro, όπως συνήθως, ήταν ο ταχύτερος αναβάτης CRT στη 10η θέση.

Ο Cal Crutchlow δεν κατάφερε να μετατρέψει σε νίκη την pole position καθώς σημείωσε πτώση  και τερμάτισε τελικά στη 17η θέση.

Το πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα (30/8-1/9).

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ