Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πούλησε τη Χρυσή Μπάλα για καλό σκοπό

Για πολλούς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ο πιο συμπαθητικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Η επίδειξη πλούτου, το αλαζονικό του ύφος και το στυλ του ξενίζουν σε πολλούς. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε το ταλέντο του Πορτογάλου σούπερ σταρ των γηπέδων, ούτε και το γεγονός πως είναι ένας από τους αθλητές με το πλουσιότερο φιλανθρωπικό έργο.

Η τελευταία καλή πράξη του Ρονάλντο, σε μία σειρά πράξεων φιλανθρωπίας, ήταν για λογαριασμό του ιδρύματος «Make a Wish». Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πούλησε τη Χρυσή Μπάλα που του είχε απονεμηθεί το 2013 και συγκέντρωσε 600.000 λίρες για τους σκοπούς του ιδρύματος. Ο Ρονάλντο, που έχει κερδίσει τέσσσερις φορές στην εντυπωσιακή καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα, έθεσε σε δημοπρασία στο Λονδίνο το βραβείο που του απένειμαν το 2013, με στόχο να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα χρήματα ήταν δυνατό για τα παιδιά που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Διόλου τυχαία, ο Ρονάλντο αναδείχθηκε ο αθλητής με το πλουσιότερο φιλανθρωπικό έργο για το 2015. Μεταξύ των καλών πράξεων που έχει κάνει ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, ξεχωρίζουν η κάλυψη των εξόδων από μέρους του για τη χειρουργική επέμβαση ενός 10χρονου το 2010, καθώς και η κάλυψη των εξόδων για τη θεραπεία ενός 9χρονου που έπασχε από καρκίνο το 2012. Ο Ρονάλντο είχε, επίσης, δωρίσει 5 εκατομμύρια λίρες στο Νεπάλ το 2015, για να βοηθήσει τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ