Ο “Kill Bill” κλείνει τα 31

Ο “Kill Bill” κλείνει τα 31

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 7 Αυγούστου 1982. Ξεκίνησε με την μεταγραφή του στον Κεραυνό Λάρισας το 1998 σε ηλικία μόλις 16 ετών. Έπειτα αγωνίστηκε στο Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας στην Α2, όπου και γρήγορα αναδείχτηκε για τις ικανότητές του, ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του. Μετά από 2 χρόνια στο Γυμναστικό, το 2001, μεταγράφηκε στο Μαρούσι, στην Α1.

Γρήγορα και εκεί έδειξε τις δυνατότητές του. Μετά από κάποιο διάστημα έγινε αρχηγός του Αμαρουσίου. Το 2005 έγινε παίκτης του Π.Α.Ο. Στον Παναθηναϊκό πήγε στις 12 Ιουλίου 2005 με τριετές συμβόλαιο 1,6 εκατομμυρίου ευρώ και έκανε μια πολύ θετική χρονιά, κερδίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας προσαρμοστεί στο σύνολο της ομάδας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι του 2011, ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, με το μοντέλο Ολυμπία Χοψονίδου.

Τον Ιούλιο του 2006 έγινε ο τέταρτος Έλληνας στο ΝΒΑ, υπογράφοντας προσύμφωνο με τους Χιούστον Ρόκετς με συνολικές του απολαβές από το συμβόλαιο στα έξι εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια, πράγμα που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του δεύτερου γύρου των ντραφτ.

Αγωνίστηκε για ένα χρόνο στους Χιούστον Ρόκετς σε 31 αγώνες. Σκόραρε 3 πόντους μ.ο., έχοντας 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ μ.ό. Το ρεκόρ πόντων του σε ένα αγώνα ήταν οι 13 πόντοι που σημείωσε 2 φορές.

Τον Ιούλιο του 2007 οι Χιούστον Ρόκετς αντάλλαξαν τα δικαιώματα του Σπανούλη με τους πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ στους Σαν Αντόνιο Σπερς ως εξαγορά συμβολαίου για να τον επανεντάξει στην ομάδα του, με συμβόλαιο περίπου 5,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

Το 2009, στο Final Four της Ευρωλίγκα, που διεξήχθη στο Βερολίνο, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, όπως επίσης και σε αυτό που διεξήχθη το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ