Ο καλύτερος Σαβιόλα της 10ετίας

Ο καλύτερος Σαβιόλα της 10ετίας

Στα 11 γκολ έφτασε ο Χαβιέρ Σαβιόλα 16 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος κι έχει ήδη ισοφαρίσει την πιο παραγωγική του σεζόν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Αργεντινός επιθετικός αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση του Ολυμπιακού κι οδεύει ολοταχώς για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Ευρώπη. Στα μισά της αγωνιστικής περιόδου βρισκόμαστε άλλωστε κι ο Σαβιόλα έχει ήδη φτάσει την καλύτερη επίδοση του την τελευταία 10ετία, ενώ θεωρείται μάλλον απίθανο να μην ξεπεράσει και τα 17 γκολ που είχε τη σεζόν 2001-02 με τη Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα με τα 11 γκολ που έχει αυτή τη στιγμή (μόνο στο πρωτάθλημα), ισοφάρισε την πρώτη του σεζόν στη Μπενφίκα το 2009-10, ενώ περισσότερα έχει να βάλει από την περίοδο 2013-14, όταν σημείωσε 14 τέρματα με τους «μπλαουγκράνα» στην Primera Division.

Παράλληλα ο 32χρονος αστέρας θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει και τα 20 γκολ που αποτελούν την καλύτερη επίδοση συνολικά της καριέρας του, όσα δηλαδή σημείωσε τη σεζόν 2000-01 σε 35 ματς με τη Ρίβερ Πλέιτ στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, πριν πάρει τη μεγάλη μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ