Ο “Iceman” πάγωσε… την έρημο

Ο “Iceman” πάγωσε… την έρημο

 

Ένας ιδιαίτερα συναρπαστικός αγώνας ήταν ο 18ος της χρονιάς στο Abu Dhabi. Ο Kimi Raikkonen επέστρεψε στις νίκες και με το μονοθέσιο της Lotus είδε πρώτος την καρό σημαία στη Yas Marina.

 

 

Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάλειψη του Lewis Hamilton και από τη στιγμή που βρέθηκε στην πρώτη θέση δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή μέχρι να φτάσει στη 19η νίκη της καριέρας του. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso, κάνοντας με το μονοθέσιο της Ferrari άλλη μία από τις -συνηθισμένες πια- υπερβάσεις του. Ο άνθρωπος του αγώνα όμως είναι ο Sebastian Vettel, ο οποίος έκανε θαύματα στην πίστα και κατάφερε να φτάσει μέχρι την 3η θέση και το βάθρο παρότι ξεκίνησε από το pit lane. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi, Felipe Massa, Bruno Senna, Paul di Resta και Daniel Ricciardo.

 

Εκκίνηση

Η ένταση χτύπησε κόκκινο στο grid της Yas Marina καθώς οι υπόλοιποι οδηγοί πήραν τις θέσεις τους και ο Sebastian Vettel ξεκινούσε από το pit lane. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton έφυγε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση. Πίσω του όμως ο Mark Webber έκανε άλλη μία από τις κακές του εκκινήσεις και είδε να τον περνούν τόσο ο Kimi Raikkonen, o οποίος πετάχτηκε εκπληκτικά από την 4η θέση, όσο και ο Pastor Maldonado. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου ο Webber έχασε μία ακόμα θέση από τον Fernando Alonso, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά από την 6η θέση.

Πιο πίσω υπήρξαν διάφορες επαφές, που έφεραν τον Hulkenberg εκτός αγώνα και τους Grosjen και Di Resta για επισκευές στα pit προτού συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Sebastian Vettel ξεκίνησε την επίθεσή του, στην προσπάθεια να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερες θέσεις.

Στο 2ο γύρο ο Hamilton έκανε ένα λάθος στο φρενάρισμα της πρώτης στροφής και έδωσε στον Raikkonen την ευκαιρία να πλησιάσει, ωστόσο ο Βρετανός της McLaren κατάφερε να διατηρηθεί στην πρωτοπορία και να αρχίσει πάλι να ανοίγει τη διαφορά. Ο Maldonado άντεχε καλά στης 3η θέση και δεχόταν ελάχιστη πίεση από τον Alonso, ο οποίος είχε πίσω του τους Webber και Button.

 

Αποτελέσματα

Μετά το GP Abu Dhabi ο Vettel παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας στους 255 βαθμούς, ενώ ο Alonso πλησίασε λίγο και με τους 245 βαθμούς απέχει πλέον 10 από την κορυφή. Ο Raikkonen με αυτήν τη νίκη εδραιώθηκε στην 3η θέση με 198 βαθμούς. Στον επόμενο αγώνα η F1 επιστρέφει στις ΗΠΑ με το GP στο Austin το 3ήμερο 16-18 Νοεμβρίου.

 

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ