Ο Γιάννης Σγουρός αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε Γιάννη»

Με κατευόδιο «Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε Γιάννη», αποχαιρετά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τον στενό φίλο και για πάρα πολλά χρόνια συνοδοιπόρο του στον αθλητισμό της Ελλάδας Γιάννη Ιωαννίδη» όταν με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε το θάνατό του.

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Στη συλλυπητήρια δήλωση του ο Γ. Σγουρός αναφέρει πως γνωρίστηκαν «στα ανοιχτά γήπεδα της ΧΑΝΘ εγώ ως νέος αθλητής κι εκείνος ως μπασκετικό ίνδαλμα. Βρεθήκαμε σε επίπεδο αθλητισμού, στην πολιτική και μας έδενε πάντα μια ειλικρινής και βαθιά σχέση και φιλία»

Υπενθυμίζει ότι ο Γ. Ιωαννίδης εκτός από σπουδαίος προπονητής και αθλητής πρόσφερε στην Ελλάδα και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015 αλλά και από τη θέση του Υφυπουργού αθλητισμού με δύο θητείες (2007-2009, 2012-2013)..

Γιάννης Ιωαννίδης: Οι συνεντεύξεις στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του εκλιπόντος ο Γιάννης Σγουρός σημειώνει ότι «Ως προπονητής ήταν ο δημιουργός του μεγάλου ‘Αρη της δεκαετίας του 80′ και αυτός που με την κάθοδο του στην Αθήνα και τον Πειραιά σηματοδότησε την αναγέννηση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 90’. Υπήρξε, επίσης, προπονητής της ΑΕΚ με την οποία έφτασε στον τελικό της Euroleague. Ήταν, επίσης, ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μπάσκετ σε δύο περιόδους (1980-1981, 2002-2003)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ